Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog romske glazbe

Pupovac: Vi ste kulturalni rasist! Baldasar: Ne poznajete me, dođite u Split!

pupi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
03.01.2014.
u 12:47

Splitski gradonačelnik i saborski zastupnik sukobili su se zbog neizdavanja dozvole makedonskom romskom trubačkom orkestru Gipsy Mambo Kočani za nastup 1. siječnja na splitskoj rivi

– Kao gradonačelnik imam pravo i obavezu voditi Grad onako kako mislim da je najbolje, a pri tome mi ne pada napamet bilo kakav oblik rasizma ili ponižavanja drugih i drugačijih – poručio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu koji ga je nazvao "kulturalnim rasistom" zato jer je neizdavanje dozvole makedonskom romskom trubačkom orkestru Gipsy Mambo Kočani za nastup 1. siječnja na rivi obrazložio kako Božićni sajam treba biti urbana manifestacija, a ne palanački vašar.

– Na taj ste način svoju odluku obrazložili razlozima kulturalno-rasističke prirode.  Za Vas su Romi, trubači, činjenica da su iz Makedonije bili dovoljni da ih proglasite neurbanim fenomenom, palanačkim, vašarskim, što mnogi ne znaju što znači, ali označava nešto što je niže kulture – zamjerio je Pupovac Baldasaru koji je kanio obrazložiti ono što je htio reći.

– Moj razlog je izuzetno jednostavan: Ovakav tip muzike i umjetničkog žanra ne odgovara konceptu Božićnog sajma kakav smo zamislili, što ne znači da u drugim okolnostima i na drugom mjestu nije prihvatljiv ili dobrodošao, dapače. S ovim bih zaključio daljnju nepotrebnu polemiku i pozvao gospodina Pupovca na prijateljski susret u Splitu – pozvao ga je Baldasar i zaključio kako je pogrešno interpretirao njegove riječi jer ne poznaje ni Split, ni njega.

>>Svima su problem srpske škole, a 'za dom spremni' nije

Komentara 28

Avatar puky
puky
07:09 03.01.2014.

... pupavac se sprda sa našim svetinjama koristeći pogrešnu politiku crvene vlasti kako sve manjine imaju obrnuto proporcionalno svojoj veličini X 1000 više prava u odnosu na većinu ... strava ...

SW
swimm
07:51 03.01.2014.

Žalosno je da drug Pupovac samozvani intelektualac u svojim godinama nije naucio i razlucio znacenje vjerskog blagdana.

PI
pinkec
07:06 03.01.2014.

G. Pupavac brani svoje, što je sasvim razumljivo. Čini mi se, ova 'humanitarna dobričina' nije čestitala Hrvatima katolicima Božić, ali sigurno očekuje civiliziranu gestu s Hrvatske strane ... ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije