Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tončići

Puno znači kada mlad čovjek na početku karijere ima dobar vjetar u leđa, i to od oca

rajko tončić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
05.07.2014.
u 18:34

Kada nosite prezime Dvornik, Šerbedžija, Vrdoljak... nosite i svojevrstan teret. Teret da se morate baviti poslom od javnog interesa, da su vaši uspjesi vrijedni punjenja novinskih stupaca, da morate barem na neki način dosegnuti uspjeh svojih roditelja. Naših poznatih dinastija ima mnogo, a mi vas podsjećamo na one koje generacijama ostavljaju dubok trag u hrvatskoj povijesti

Otac liječnik, specijalist, pionir plastične kirurgije u službi estetike, i sin iste struke. Kako izgleda kada otac i sin rade zajedno pokazuje primjer dr. Rajka i Dinka Tončića iz ugledne poliklinike. Entuzijazam i ambicija su dr. Rajka Tončića još 1987. godine odveli u privatnike, među pionire estetske kirurgije u nas. Specijalizirajući na Sveučilišnoj klinici za uho, nos i grlo te kirurgiju glave i vrata u Kölnu, rodila se ljubav prema estetskoj kirurgiji, a uza sklonost prema kirurškoj struci, manualnu spretnost i smisao za estetiku, logičan izbor bila je struka koja je objedinila sve te karakteristike. Vrativši se u Zagreb, radio je na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata u KB Sestre milosrdnice, posebno prakticirajući estetske zahvate. Danas sa svojim sinom Dinkom, također liječnikom i estetskim kirurgom, nastavlja praksu i zahvaljujući velikom iskoraku može konkurirati i najpoznatijim europskim i svjetskim klinikama toga tipa. Za otvaranje privatne prakse osamdesetih trebalo je hrabrosti da se svladaju problemi, uopće od mogućnosti otvaranja poslovnog računa, nabave i uvoza opreme i materijala, a kako li je tek bilo uskladiti zakonsku regulativu, dobiti poslovni kredit... No, sve je to iza Tončićevih, koji su tijekom gotovo četiri desetljeća rada potvrdili reputaciju vrsnih kirurga. O radu s ocem, uspješnim i priznatim specijalistom, dr. Dinko Tončić kaže:

– Velika je stvar kad ste na pragu karijere i kad vam kao mladom čovjeku i specijalistu netko želi nesebično prenijeti svoje znanje i iskustvo. Toga je danas malo. I upravo radi toga ću uvijek biti zahvalan ocu koji mi je bio, i još je uvijek, vjetar u leđa. Mislim da su to prilike koje se ne propuštaju. Puno odricanja i strpljenja bilo je potrebno s obje strane, ali cilj koji smo postigli neprocjenjiv je za obojicu. Dobro se slažemo i funkcioniramo kao partneri, a najveći zajednički uspjeh gradnja je naše klinike koju je, zanimljivo je i vrijedno našeg ponosa, projektirala moja sestra, arhitektica Vanja Tončić-Lesić. Dakle, obiteljska sinergija na djelu.

Hoće li pomladak Tončićevih naslijediti obiteljski posao rano je reći. Oni još, kaže dr. Dinko Tončić, brinu svoje dječje brige. I bolje je tako, neka što dulje ostanu daleko od svijeta odraslih.

>>Sve više muškaraca ide pod nož!

>>Rade je htio da Danilo postane poznati nogometaš

Komentara 2

OB
Objektivno...
10:10 06.07.2014.

... puno znači kada diplomiraš stomatologiju i odmah u elitnom dijelu grada kupiš dva stana koje temeljito renoviraš, opremiš stomatološkom opremom... nekako u to vrijeme tata ti je od jutra do mraka zauzet izgradnjom dječjeg odmarališta i bazena kod čika Stipe i cijena odmarališta skoči sa 19 milijuna proračunskih kuna na najmanje duplo toliko milijuna kuna... Ako nije bilo vjetra u leđa od oca - sorry.....možda su Hrvati zvali 060 telefon da pomognu tatinom sinu da sinu kupi te stanove i digne kredit kod iste banke kod koje je digla i tatina udruga!?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:30 05.07.2014.

Bez babe ništa.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije