Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija USKOK-a

Puljašić ponovno na meti istražitelja, a već ima jednu presudu, uhićen i sudac Dragičević

Požega: Uhićen županijski sudac Predrag Dragičević
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/4
11.07.2023.
u 20:31

Bivšeg gradonačelnika Požege Darka Puljašića i brodskog suca Predraga Dragičevića sumnjiči se za niz koruptivnih kaznenih djela

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege Darko Puljašić uhićen je danas u USKOK-ovoj akciji, baš kao i Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Iz policije i USKOK-a tek su šturo potvrdili da je pokrenuto kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno više osoba, a među njima i jedan predstavnik sudbene vlasti, te da se sumnja u koruptivna kaznena djela. Istražitelji su rano ujutro prvo pokucali na vrata bivšeg gradonačelnika Puljašića, a kako se doznaje, sumnja se u davanje i primanje mita te pogodovanje u zapošljavanju. Nešto kasnije uhićen je i sudac Dragičević, navodno zbog sumnje u pogodovanje u jednom ranijem kaznenom predmetu protiv Puljašića, a koji je na koncu obustavljen.

– Vidio sam da se u susjedstvu već od pola sedam ujutro vrzma policija, ali tek kasnije čuo sam da je riječ o uhićenju. Iskreno, iznenađen sam – rekao nam je susjed suca Dragičevića. Na zahtjev USKOK-a Državno sudbeno vijeće ukinulo je sucu Dragičeviću imunitet.

Podsjetimo, bivši je gradonačelnik Puljašić u veljači ove godine nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, a od izrečene kazne godinu dana mora provesti u zatvoru. Tereti se u tom slučaju za krivotvorenje isprave vezano za početak radova na dogradnji dvorane OŠ Dobriše Cesarića u Požegi, projektu ukupne vrijednosti 12,7 milijuna kuna. Prema optužnici, Puljašić je projekt kojemu je istjecao rok pokušao spasiti krivotvorenim računima i lažiranjem troškova o radovima koji, zapravo, nisu ni bili izvedeni. Na temelju toga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU isplatilo je Gradu Požegi gotovo milijun kuna, a sve se događalo tijekom 2017. i 2018.

VEZANI ČLANCI:

Koji mjesec kasnije Puljašić je zbog trgovine utjecajem osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od 14 mjeseci zatvora, od čega šest mora provesti iza rešetaka, a se ostatak mu se mijenja uvjetnom uz rok kušnje od dvije godine. U tom je postupku osuđen i njegov zamjenik Mario Pilon.

Što se tiče Dragičevića, on se prije nekoliko godina kandidirao za predsjednika suda u Slavonskom Brodu, no nije izabran. Iz njegove imovinske kartice vidljivo je da je vlasnik kuće s okućnicom u Požegi, površine 547 kvadrata i vrijedne oko 600.000 kuna. Suvlasnik je i dvije garaže u Požegi, čija se vrijednost procjenjuje na po 20.000 kuna, kao i automobila vrijednog 75.000 kuna. Sudac ima i štednju od 10.000 eura, stalne prihode od 25.000 kuna i kredit od 195.000 kuna. Isto tako, u imovinskoj kartici upisana mu je i naknada za rad u izbornim povjerenstvima od 13.200 kuna.

Partnerica suca Dragičevića suvlasnica je kuće za odmor na Viru, vrijedne oko 370.000 kuna, a ima i 23.200 eura ušteđevine.

VIDEO Užasne scene u Splitu: Tijelo muškarca pronađeno u moru. Stradao je u sudaru dvaju brodova?

Komentara 1

KA
kanđija
10:59 12.07.2023.

A zašto nije uhapšen direktor HZZO koji je primio preko namještenog natječaja mkađeg Dragičevića. Jer da je to odbio badava bi se ova dvojica dogovarala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije