Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Puljak

'Surađivat ćemo s Petrovim i Kovačićem, ne i sa Živim zidom'

marijana puljak
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
10.02.2015.
u 11:57

Riječ je o procesu koji predstavlja veliki izazov, obavezu i odgovornost, a koji su članovi Inicijative, zajedno s partnerima iz cijele Hrvatske, spremni preuzeti i pokušati utjecati na budućnost ove zemlje, rekla je Puljak

Inicijativa „Za pametne ljude i pametan grad“ nezavisne splitske vijećnice Marijane Puljak izlazi na parlamentarne izbore. Nositeljica Inicijative M. Puljak najavila je kako razmatraju mogućnost povezivanja s Mostom Bože Petrova i donedavnim omiškim gradonačelnikom Ivanom Kovačićem, ali pozivaju i sve zainteresirane za mijenjanje političke kulture u Hrvatskoj. Žele okupiti stručne i poštene ljude, koji su spremni mijenjati aktualnu političku kulturu i postojeće modele, potaknuti društveni i gospodarski rast te staviti interese društva ispred svojih osobnih interesa.

– Riječ je o procesu koji predstavlja veliki izazov, obavezu i odgovornost, a koji su članovi Inicijative, zajedno s partnerima iz cijele Hrvatske, spremni preuzeti i pokušati utjecati na budućnost ove zemlje. Planiramo to i postići tako što ćemo se povezati s ljudima sličnih razmišljanja, onima koji žele raditi i javno djelovati isključivo po principu znanja i struke, a ne osobne koristi – istaknula je Marijana Puljak, nositeljica Inicijative.

Ipak, s nekim opcijama neće surađivati, unatoč njihovoj novosti i svježini, primjerice sa Živim zidom, jer ono što oni predstavljaju ne uklapa se u viziju Pametnog grada.

– Da bi se najkvalitetnija rješenja pronašla i realizirala, neophodno je u društvo vratiti odgovornost i kulturu dijaloga. Nažalost, trenutačno je puno ljudi na političkoj sceni koji pričaju ono što uopće ne misle, povlađuju određenim opcijama ili, još gore, pobuđuju strahove kod ljudi, a sve da bi ih pridobili na svoju stranu. Takvi pojedinci nisu opcija s kojom bi Inicijativa surađivala i gradila hrvatsku budućnost – naglasio je Renato Čupić, član Pametnog grada.

Iz Inicijative su ovom prilikom pozvali sve iskusne i stručne ljude da im se pridruže, pogotovo one koji su se povukli jer misle da ne mogu ništa mijenjati. Inicijativa smatra kako je došlo vrijeme da takvi iskoriste ovu platformu i novi način djelovanja i da pokažu što najbolje znaju i kako se može mijenjati naše društvo nabolje. 

>> Most dalmatinskih nezavisnih lista zajedno na izbore za parlament

Komentara 31

KO
korlat
12:14 10.02.2015.

Organizirajte se vi ste nada, jedino vi nezavisni možete srušiti državnu mafiju u liku SDP-HDZ imate moj glas.

HR
hromcan
12:26 10.02.2015.

Da se bavim politikom ni ja nebi zelio suradjivati sa zivim zidom jer oni zagovaraju ANARHIJU jer ako s napravio dug onda ga i plati jer ja svoje dugove kao i velika vecina Hrvata redovno placam jerto je prirodno.

RT
Rollo.Tomasi
12:11 10.02.2015.

Gle čuda da s Vilborom&co nitko ne želi surađivati! Pitam se zašto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije