Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMALO KOBAN PUT U PULU Mladi ljubitelji rukometa doživjeli nezgodu

Pula: Prevrnuo se autobus pun danske djece

21.01.2009.
u 08:48

Autobus pun srednjoškolaca iz danskog grada Randersa prevrnuo se danas oko 7 sati blizu mjesta Bala. U Pulu je prevozio djecu koja su iz Danske bila krenula kako bi bodrila svoju rukometnu reprezentaciju koja svoje susrete Svjetskog prvenstva igra u Poreču. Nezgoda se dogodila kad je autobus zakvačio rubnjak ceste i prevrnuo se niz kosinu.

Nesreća danskog autobusa

Grubo buđenje
– Ne mislim da sam pogriješio u vožnji iako je to teško povjerovati kad vidite prevrnuti autobus. U susret mi je išao kamion pa sam se zanio – rekao nam je vozač.

– Spavali smo kad nas je probudilo prevrtanje. Svi su vrištali i jako smo se bojali – rekle su nam Anne, Mathilde, Mette i Ann-Sofie koje su u baljanskoj sportskoj dvorani, kao i svi mladi putnici, smještene dok ih se ne preveze u pulski hostel Ferijalnoga saveza. U autobusu je bilo 60 učenika Elitesportscollegea iz Randersa, dvojica vozača te voditelj puta Cristian Moeller. Ukupno je 25 djece zatražilo pomoć, a posrijedi je uglavnom bila glavobolja, povraćanje i šok. Jedan je mladi Danac zbog potresa mozga zadržan u pulskoj Općoj bolnici na promatranju.


Foto: Duško Marušić

Oko 50 ljudi pomagalo je unesrećenima. Akciju je koordinirala Služba za zaštitu i spašavanje na čelu s voditeljem Denisom Stepanovim i djelatnicom Ines Krajčak. U pomoć su priskočili i vatrogasci, mještani i dužnosnici Bala te policija.

Nekoliko sati nakon prevrtanja, pošto se malo pribrao, svoje nam je dojmove prenio 17-godišnji putnik Dražen Mejdandžić, inače rodom iz Bosne i Hercegovine.

Ipak idu na utakmicu
– Bilo je strašno u tih nekoliko sekundi vidjeti kako autobusom lete stvari i čuti kolege kako vrište. Pomogli su nam neki vozači koji su stali i razbili prozore da možemo izići. Ipak, ništa nas neće spriječiti u odlasku u Poreč, pogledat ćemo obje utakmice – ispričao je.

Mladim Dancima, koje je posjetio i danski veleposlanik Bo Erik Webber, izrazivši pritom zadovoljstvo brzinom i učinkovitošću mjerodavnih službi, najvažnija je ipak današnja utakmica protiv Norveške. Nakon nje trebali bi se uputiti u Sloveniju na skijanje iako bi se za nekoliko ozlijeđenih mogao organizirati i prijevremeni povratak kući.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije