Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U BRAZILU

Strava u sudnici: Izvadio pištolj i ispalio šest hica prema čovjeku koji mu je navodno ubio oca

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
04.04.2024.
u 19:31

Cristiano Alves Terto (27) uhićen je nakon incidenta, a njegovo je oružje zaplijenjeno

Cristiano Alves Terto (27) pokušao je tijekom suđenja u Brazilu ubiti navodnog ubojicu svog oca. Pucao je prema Franciscu de Mouri šest puta prije te ga pokušao udariti kundakom pištolja. Nadzorne kamere iz sudnice snimile su dramatičan trenutak te pokazale kako su suci i članovi porote u strahu pobjegli. 

Terto je bio u stražnjem dijelu prostorije te je ustao i krenuo prema čovjeku optuženom za ubojstvo njegova oca. Moura je bježao u zaklon, no Terto ga je slijedio i pucao. Nakon što se Moura sakrio iza stola, Terto je zamahivao oružjem u pokušaju da ga njime udari, prenosi Daily Mail.  

Napad se dogodio u studenom prošle godine, no snimka je objavljena tek u utorak. Terto je uhićen dan nakon incidenta, a njegovo je oružje zaplijenjeno. Potom je 30. studenog poslan u istražni zatvor. Nakon incidenta, Moura je prevezen u bolnicu. Nije potvrđeno je li pogođen ijednim od šest hitaca. 

VEZANI ČLANCI:

Do napada je došlo nakon što je Moura navodno ustrijelio Francisca Alvesa 5. listopada 2012. godine. Prema njegovom priznanju, tražio je magarca koji je odlutao s njegovog imanja. Kad je zatekao Alvesa, pitao ga je je li ga vidio, a Alves mu je navodno odgovorio: "Makni se s mog imanja, prljavi mali lopove". Tada je između njihove dvojice izbila žustra svađa, a Alves je navodno s palicom krenuo prema Mouri. 

Moura je potom ispalio hitac u zrak pa drugi u zemlju. Treći hitac pogodio je Alvesa u trbuh te je prebačen u bolnicu u kojoj je umro 18 dana nakon pucnjave. Moura je pobjegao u Salgueiro gdje je uhićen.

GALERIJA Policajci pretražuju divlji deponij za ubijenom djevojčicom Dankom

Ilustracija
1/8

Komentara 3

DE
Dex
22:17 04.04.2024.

i kod njih suđenja traju po 30 godina pa ljudi prolupaju?

CA
cavecanem
06:06 05.04.2024.

Šest hica 😀

DU
Deleted user
23:18 04.04.2024.

Ovako nešto da se dogodi u Americi, odvjetnik upucanoga bi isti čas uložio prigovor - objection!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije