Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA ZBOG PUCNJAVE PRED LESNINOM

Pucao u zaštitara koji mu je uzvratio i ranio ga

Zaštitari spriječili pljačku
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/16
01.10.2019.
u 11:22

Prema optužnici, 31-godišnjak se tereti da je 22. srpnja 2019. u 19.45 pokušao orobiti blindirano vozilo Fine ispred Lesnine na Slavonskoj aveniji 106. S njim je u društvu bio još uvijek nepoznati muškarac, a njih su se dvojica do svog odredišta  dovezli u Mercedesu koji je imao nepripadajuće tablice

Zbog pokušaja razbojstva u kojem je bio i ranjen u izmjeni vatre sa zaštitarom, optužen je 31-godišnjak, a optužnicu je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Prema optužnici, 31-godišnjak se tereti da je 22. srpnja 2019. u 19.45 pokušao orobiti blindirano vozilo Fine ispred Lesnine na Slavonskoj aveniji 106. S njim je u društvu bio još uvijek nepoznati muškarac, a njih su se dvojica do svog odredišta  dovezli u Mercedesu koji je imao nepripadajuće tablice
.
Kada se blindirano vozilo Fine dovezlo do Lesnine, vozač ga je parkirao tik do ulaza u centara. Iz vozila je izašao jedan zaštitar, koji je  kofer za prijenos novca stavio iza obližnjeg čeličnog stupa. Čekao je da mu zaštitar druge zaštitarske tvrtke, na dužnosti u  Lesnini otvori ulazna vrata. Zaštitar iz Lesnine, koji nije bio naoružan, u 20.30 je izašao iz Lesnine te rekao kolegi da mora pričekati primopredaju novca jer djelatnica Lesnine kasni s obračunom. Finin zaštitara je stoga ostao stajati kod čeličnog stupa, dok je zaštitar Lesnine krenuo prema  parkiralištu centra.

Zaštitari spriječili pljačku
1/16

U tom je trenutku 31-godišnjak istrčao iz Mercedesa. Bio je maskiran jer je preko lica i glave imao crnu fantomku. Bio je naoružan automatskom puškom,  a nakon njega iz vozila je izašao i njegov kompanjon, također maskiran i naoružan. Prema optužnici 31-godišnjak je uperio pušku u zaštitara Lesnine te je potrčao prema njemu, vičući mu: - Daj mi lovu!

To je čuo zaštitar Fine koji je stajao iza čeličnog stupa. Izvukao je službeni pištolj i zapucao prema 31-godišnjaku. Ispalio je  jedan hitac, nakon čega je kleknuo iza stupa, kako bi se zaklonio. Kako je 31-godišnjak  i dalje trčao prema njemu, zaštitar Fine je prema njemu ispalio još tri hica te ga je pogodio u trbuh i ruke. Napadaču je automatska puška ispala iz ruku, a on je uspio pobjeći uz pomoć svog kompanjona.

S obzirom na to da je bio ranjen potražio je liječničku pomoć, pa mu je policija brzo ušla u trag. Uhićen je i pritvoren, a tužiteljstvo u optužnici traži da mu se produži istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. Njegov kompanjon još nije nađen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije