Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOURBON RHODE

Pronađena još dva tijela pomoraca, brod je imao tehničkih problema?

Bourbon Rhode
Foto: bourbonoffshore.com
1/2
01.10.2019.
u 12:55

S broda je u četvrtak ujutro poslan prvi poziv kojim je javljeno da su u nevolji

Kompanija Bourbon, u čijem je vlasništvu brod Bourbon Rhode, potvrdila je kako "danas žaluju za još dva izgubljena života".

– Tijela naših pomoraca su sinoć izvučena iz mora i prebačena na francuski vojni brod Ventôse – kažu iz kompanije. Identiteti još uvijek nisu poznati.

Prema nekim informacijama, tegljač je prije zadnje plovidbe prema Južnoj Americi bio na suhom remontu. Također, neki izvori tvrde kako je brod i prije nego je uletio u oluju imao tehničkih problema.

Podsjećamo, jučer je objavljeno kako je pronađeno jedno tijelo, a iz francuske kompanije potvrdili su da je riječ o jednom od pomoraca, no identitet nisu otkrili. 

Među pomorcima za kojima se traga i šibenski je kapetan Dino Miškić, no neslužbeno doznajemo kako nije riječ o Miškiću.

S broda je u četvrtak ujutro poslan prvi poziv kojim je javljeno da su u nevolji. Posljednja poznata lokacija broda bila je oko 1200 nautičkih milja od otoka Martiniquea i 60 nautičkih milja od uragana.

Na brodu je bilo ukupno 14 osoba, a trojica pomoraca pronađena su u čamcu za spašavanje. Pronađeni su ukrajinski državljani Dmitro Marchenko, Jevgenij Nikolov i Igor Morozov.

Ključne riječi

Komentara 6

MO
moškov
13:20 01.10.2019.

brod nije imao dostatnu kolicinu goriva za bijeg iz uragana ......????

DU
Deleted user
13:49 01.10.2019.

Uragan je imao frontu oko 600 milja i neznam koji brod bi ga samo tako zaobišao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije