Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Veliki nered'

Pučani: Karamarko treba misliti na dobrobit svoje stranke

Daul
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
04.06.2016.
u 22:26

I među europskim pučanima čuje se dojam da nova Vlada nije pokazala da može donijeti stabilnost, odlučnost i jasnoću koja se očekivala

U redovima europskih pučana, političke obitelji u Europskoj uniji kojoj pripada i Hrvatska demokratska zajednica, među političarima upućenima u razvoj događaja u Hrvatskoj čuje se stav da bi šef HDZ-a Tomislav Karamarko trebao otići ako afera koja se veže uz njegovo ime opterećuje stranku.

Veliki nered

– Na Karamarku je da odluči što će učiniti i mi na to ne možemo utjecati, ali ako je on osobno uhvaćen u problemima i ako to nanosi štetu stranci, on će sigurno razmišljati o dobrobiti stranke – rekao je jedan političar iz redova europskih pučana u razgovoru za Večernji list prije jučerašnje press konferencije premijera Tihomira Oreškovića. – Situacija u Hrvatskoj pretvorila se u jedan veliki nered – dodala je ta osoba, koji je govorila pod uvjetom anonimnosti.

I među europskim pučanima čuje se dojam da nova Vlada, u kojoj većinu čini HDZ, nije pokazala da može donijeti stabilnost, odlučnost i jasnoću koja se očekivala.

Još jedan europski pučanin s kojim smo jučer razgovarali o tome treba li Karamarko dati ostavku u Vladi bio je vrlo dobro upućen u ono što se događa u Hrvatskoj, no nije želio putem medija slati javne poruke Karamarku.

Kritika Hasanbegovića

– Naravno da se u Europskoj pučkoj stranci razgovara i o tome što vidimo da se događa u Hrvatskoj, ali na HDZ-u je da se time bavi, ne na nama. Osobno imam svoje mišljenje o tome, ali nije primjereno da ga javno iznosim – kaže Elmar Brok, ugledni njemački demokršćanin i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta.

No, na pitanje kako komentira izvještaje pojedinih europskih medija koji kritiziraju HDZ-ovog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića kao povijesnog revizionista i apologeta kvinsliškog ustaškog režima, Brok je nešto konkretniji:

– Čuo sam za te kritike, nisam ih provjeravao i nadam se da nisu točne, ali ako su točne onda to ne daje pozitivnu poruku o Hrvatskoj – kaže Elmar Brok.     

Komentara 137

DM
drug marin
00:07 05.06.2016.

Evo lika Krasneca, njega se samo čekalo sijećate lu se kako je luk u nastavcima GADIO Plenkovica zbog njegovog sukoba s parkamentarcem iz Britanije, sijećate li se nedavno je gadio Piculu, KOMUNISTIČKI PLAČENIK! Sramota za profesiju novinara, partijski prooagandista, FUUUJ

TO
Torcidas
00:18 05.06.2016.

Panika u kokosinjcu znaju sto ih ceka ta koji dan kad idu Vkaho i Cvitan nema vise Boze da stiti partijske kriminalce

TI
tidra
23:35 04.06.2016.

Znaci to anonimno izjavili Joseph Daul I Manfred Weber. Pretpostavljam jer su iznad clanka slike njih dvojice, a u tekstu se spominju 2 anonimna izvora i Elmar Brok, cije slike nema nigdje. Nije vam ovo bas profesionalno, ljudi zamolili anonimnost a vi im objesite slike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije