Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAĐEN JOJ SMJEŠTAJ

Psihologinja koja je progovorila o slučaju djevojčice (6): Gledala sam dijete koje je trebalo pomoć

Dnevnik Nove TV
26.09.2023.
u 22:26

Psihologinja Valerija Kanđera objasnila je što se događalo u trenucima kada su pokušavali naći smještaj za djevojčicu koja ima teškoće u razvoju

Smještaj za djevojčicu od 6 i pol godina koji se tražio pet dana nije bio pronađen do jučerašnjeg poslijepodneva, nakon što je psihologinja u Zavodu za socijalni rad Valerija Kanđera objavila apel na Facebooku. Zatražila je da se djetetu omogući smještaj, iako je iz ustanova prije toga stigla odbijenica. 

Za Dnevnik Nove TV Kanđera je ispričala što se događalo tog poslijepodneva.

- Mi smo zapravo informaciju o tome da je djevojčica dovedena dobili od osobe koja je tog vikenda čuvala dijete iz šire obitelji. Djevojčica je inače iz obitelji koja je disfunkcionalna, ali ne na onaj način da bi ona tamo bila grubo zanemarena, ali nije bilo dobro. U tim danima kad smo od srijede počeli alarmantno tražiti gdje da je smjestimo, nije bilo dobro. I onda dobivamo od gospođe koja je širi član obitelji telefonski poziv. Rekla je: 'Gledajte, ja sam ostavila djevojčicu i ona tamo može biti do 12, a ja radim do 18 i da vam budem iskrena ne mogu ni poslije 18 doći po nju iz tih i tih razloga.' Nama ne preostaje ništa, odlazimo po dijete, a još uvijek od srijede tražimo smještaj i ne dobivamo ga - ispričala je.

POVEZANI ČLANCI:

Dodala je kako je mail u kojem je zatražen smještaj za djevojčicu s teškoćama u razvoju poslan na ukupno 36 ustanova, a potom objasnila zašto je odlučila javno progovoriti.

- Gledajući tu curicu koja je zaista prelijepa i nisam dodala ni jednu rečenicu viška, netočnog opisa ili nečega. Zaista je lijepa, ima predivne trepavice i stalno je nasmiješena i gledam kako se diže po našoj neuvjetnoj kancelariji, nije to mjesto za dijete, i baš mi se stegnulo grlo. Zapravo negdje u dubini duše svi koji su davali izjave jučer znaju da moj status nije napisan jer sam htjela biti hirovita, nego sam doista gledala u oči djetetu - koje je trebalo našu pomoć - ispričala je.

>> VIDEO Zavadlav opet držao predavanje sutkinji: 'Vi ste mene morali to prije pitati'

Komentara 5

AK
Aka
06:42 27.09.2023.

Jedno dijete!? Problem ove države je smjestiti jedno dijete? Pa što da nam se nešto desi, nedajbože neka jača prirodna katastrofa u kojoj tisuće ostanu bez krova nad glavom? Rat? Pa jbš državu kojoj je problem briga i smještaj jedne lijepe curice!? Što ćemo sa tisućama ljudi koji ne mogu sami brinuti o sebi, gdje ćemo ih smjestiti kad jednog dana roditelji onemoćaju a oni ostanu sami i nesposobni brinuti o sebi kad je jedna mala curica pitanje dana po svim novinama?

Avatar Tombstone
Tombstone
23:01 26.09.2023.

A da iskreno I bez uvijanja I novokomponiranih dijagnoza napisete koje to probleme u razvoju dijete ima?

Avatar mrIvan
mrIvan
07:59 27.09.2023.

Glupa situacija kojoj je uzrok stav "fućka mi se - radim do 16h".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije