Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon

Psi nisu poželjni u 
Iranu, vlasnicima kazna od 74 udarca bičem

pes
Reuters/PIXSELL
07.11.2014.
u 21:30

Novim se zakonom, koji je poslan u proceduru, sukladno tumačenju islama po kojem je pas nečista životinja

Ljubitelji pasa u Iranu mogli bi se uskoro suočiti s teškim kaznama za držanje i šetnju svojih kućnih ljubimaca.

Novim se zakonom, koji je poslan u proceduru, sukladno tumačenju islama po kojem je pas nečista životinja, za vlasnike ovih kućnih ljubimaca predviđa kazna od čak 74 udarca bičem te novčana kazna od 370 do 3700 dolara.

>> Iranska zlatna mladež kao da je na Zrću, a ne usred Teherana

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Idler 3
Idler 3
22:20 07.11.2014.

Perzijski hrt je jedna od starijih i poznatijih pasmina baš iz te regije. Kaj buju ih sad sve potamanili...oni fakat nisunormalni !!!

Avatar fredi
fredi
23:09 07.11.2014.

Dongfeng, a vidiš meni smeta kada djeca trče i galame po stanu, kada susjedi vikendom otvore prozore pa puštaju glasnu glazbu, kada građani glomazni otpad bacaju gdje se sjete, kada neodgojeni ljudi hračkaju po ulici, kada bezobrazni vozači oduzimaju prednost i krše propise, a policije nigdje na vidiku da ih kazni ... I zamisli, ništa od toga ne rade psi! Naravno i meni smeta kada pas laje po cijeli dan, a vlasnika nigdje i takvima pse treba oduzeti i udomiti ih. Ali čovjek ima obavezu brinuti o dobrobiti svih živih bića pa tako i pasa!

Avatar Apollon_der_Philosoph
Apollon_der_Philosoph
22:46 07.11.2014.

Ovo se zove "Rasna diskriminacija"!! Psi diljem svijeta treba sto prije tuziti i prijaviti Iran pred Medjunarodnim Sudom u Den Haagu, zbog diskriminacije po rasnoj i vjerskoj osnovi. Ciao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije