Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Pantovčak

'Josipović bi volio imati odnos s Milanovićem kakav ja imam s Karamarkom'

Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/10
04.01.2015.
u 22:00

Josipović je u prvom krugu odnio tijesnu pobjedu te se očekuje zanimljiva borba za birače sve do 11. siječnja kada se održava drugi krug izbora.

Prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović proteklo je u burnoj raspravi i međusobnom optuživanju.

Dok je Grabar Kitarović Josipoviću "spočitavala" mandat u kojem nije ništa napravio i podržavanje nesposobne Vlade Zorana Milanovića, Josipović joj je vraćao podsjećanjem da je bila u korumpiranoj Vladi Ive Sanadera te da nije neovisna od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

"Birači u jedinici zatvor Remetinec su mene stavili na zadnje mjesto"

- Josipović ne zaslužuje novi mandat jer u pet godina nije učinio ništa. To je pet najgorih godina u povijesti Hrvatske - kazala je Grabar Kitarović. - Birači u jedinici zatvor Remetinec su mene stavili na zadnje mjesto, a Grabar Kitarović na prvo. Zato trebam dobiti još jedan mandat - branio se Josipović te napao Grabar Kitarović i HDZ da se protive reformama koje predlaže.

- Nije točno da Karamarko i HDZ nisu za promjene. Njihove će reforme biti drukčije od ovog nerada sadašnje Vlade - kritizirala je Grabar Kitarović te dodala da je Josipović "drugo lice devalvirane kovanice vlasti Zorana Milanovića".

"Dosta je bilo ustaša i partizana"

Potvrdila je da se zalaže za uvođenje neke vrste obveznog i poluobveznog vojnog roka, dok je Josipović protiv mijenjanja sustava kakvog sada imamo. Nakon što se Josipović pohvalio da je mnogim Vukovarcima dao odlikovanja u svom mandatu, Grabar Kitarović mu je prigovorila da se na Dan sjećanja, kada je delegacija grada Vukovara polagala vijenac, Josipović "pokupio i otišao". Grabar Kitarović bi selila Ured predsjednika sa Pantovčaka, dok Josipović ne bi i tvrdi da je to pitanje za Vladu. Josipović je naglasio da je Franjo Tuđman "velika povijesna figura sa dobrim i lošim stranama", dok bi se Grabar Kitarović u prvog predsjednika ugledala po pitanju zajedništva.

- Dosta je bilo ustaša i partizana i vraćanja u prošlost. Treba nam nacionalni konsenzus i tu Tuđman može biti uzor - kazala je Grabar Kitarović.

>>Josipović je u kampanji potrošio 5,8 milijuna kuna, Grabar Kitarović 3,95

>>'Premijer Zoran Milanović postao je maskota i to ona koja simbolizira neuspjeh'

Komentara 359

SI
signum88
20:05 04.01.2015.

Sve više mi se sviđa ona izjava: "Nećeš razbojniče!"

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:11 04.01.2015.

tik tak tik tak tik tak tik tak... vrijeme curi... Region je out, Hrvatska je opet in! ;))

ĆA
ćaćaća
20:14 04.01.2015.

Iako je Republika Hrvatska članica EU i NATO-a utjecaj Srbiji na hrvatske institucije nikada nije bio veći. Josipović/Milanovićeva Vlada u RH ima 10 ministara srpskog podrijetla (od ukupno 21 člana Vlade). Oni ne zastupaju hrvatske interese. Protežiraju interese koji su se nekad zvali jugoslavenski, sada ga nazivaju regionalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije