Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Slavonskog Broda

Prvi zaraženi britanskim sojem u Hrvatskoj: 'Dobrog je zdravstvenog stanja, nalazi se kod kuće'

Slavonski Brod: Zabilježen rekordan broj zaraženih u Brodsko-posavskoj županiji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 13:29

Treći val doći će u onom trenutku kada se ne budemo pridržavali mjera i u slučaju pojave nekih mutiranih sojeva, tako da je to otprilike nekakva prognoza, kazao je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije

U Hrvatskoj su danas potvrđena tri prva slučaja s britanskom mutacijom koronavirusa B.1.1.7. Mutacije su nađene u uzorcima muškarca starog 50 godina i djeteta starog 3,5 godina iz Zagreba te muškarca starog 34 godine iz Brodsko-posavske županije. Stožer je na presici izvijestio da je pristiglo još osam uzoraka s britanskim sojem koji su uzeti još 20. siječnja.

Dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije kazao je da je muškarac iz Slavonskog Broda jedan od troje prvih zaraženih britanskim sojem koronavirusa u Hrvatskoj

– Riječ je o muškarcu srednje životne dobi između 30 i 40 godina koji je imao određene simptome prije jedno 15-tak dana, s povišenom tjelesnom temperaturom. Uobičajeno mu je napravljen PCR, danas smo zaprimili informaciju da je nakon sekvencioniranja tog genoma utvrđen taj novi soj. On je dobrog zdravstvenog stanja, nalazi se kod kuće – rekao je dr. Ante Cvitković za 24sata.

VIDEO Što sve znamo o britanskom novom soju koronavirusa koji je zabilježen i u Hrvatskoj

–Treći val će doći u onom trenutku kada se ne budemo pridržavali mjera i u slučaju pojave nekih mutiranih sojeva, tako da je to otprilike nekakva prognoza. Pozivam sve da se cijepe, pridržavaju svih mjera, iskoristimo ovo cjepivo koje dobivamo. Razloga za razvijanje panike nema, ali za odgovornim ponašanjem itekako ima – rekao je dr. Cvitković.

Video: Večernjakova izložba Hrvatska svijetu

Komentara 8

US
Usputni
15:36 10.02.2021.

Pa čekaj, kako sad čovjek dobrog zdravsvenog stanja i još k tome kod kuće a zgrabio ga nadaleko najslavniji Britanac mutavi mutirani??! Odmah s pacijentom od kuće natrag na respirator i neka se muči bar 3 dana za upozorenje svim ovcama da je mutavi, pardon mutirani Britanac medju nama!

DA
dancuo
13:57 10.02.2021.

Kako ono velite, bio je sretan pa je dobio lakši oblik? Neka se stožer pobrine za neke jače mjere; nekoliko puta u 24 sata upaliti sirene opće uzbune, da se ljudi ne opuste. Na svim većim prometnicama megafonima upozoravati: Ostanitete doma! Pazite na masku i socijalnu distancu! Novi soj je među nama! Ako budemo odgovorni, spašeni smo do 2030.

DU
Deleted user
18:30 10.02.2021.

Slušaj ovo, "dobrog je zdravstvenog stanja", a ima koronu, pa valjda mu za sada simptomi ne pričinjavaju veće tegobe, ili sam ja lud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije