Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojica iz Colorada

Prvi video monstruma: Pogledajte ubojicu 'Jokera' sa 18 godina

Ivano Balić
Foto: Goran Stanzl
1/2
22.07.2012.
u 17:22

Zatvorenici zatvora Arpahoe zakleli su se da će prvom prilikom ubiti Holmesa jer su u njegovu pohodu stradala i djeca

James Holmes nije svjestan da je u zatvoru, ustvrdio je jedan od čuvara Arpahoe pritvoreničkog centra u kojemu napadač iz kina u Aurori čeka prvo pojavljivanje pred sucem.

– Pljuje na čuvare, pljuje na svakoga tko se pojavi na vratima. On je uvjeren da se nalazi u filmu – ustvrdio je zatvorski službenik. I dok poludjeli znanstvenik, koji je ubio dvanaest i ranio šezdesetak osoba za premijere filma Batman u denverskom predgrađu Aurora “živi u svom svijetu”, ostali pritvorenici ovoga centra planiraju kako ga ubiti. Dok su ga vodili u ćeliju, samo dva sata nakon uhićenja, ostali zatvorenici već su znali što je počinio, a doznali su i da među mrtvima ima i djece.

– Ubojico djece, ubojico djece – dovikivali su mu ostali zatvorenici cijele prve noći.

– Otkad je dospio u zatvor, pričamo samo o tome kako ga ubiti. Ako pažnja stražara popusti i jednoga trenutka, bit će ubijen – ustvrdio je Wayne Medley koji je danas pušten iz tog zatvora.

Čuvari su očekivali takvu reakciju ostalih zatvorenika pa je Holmes u zatvor uveden s dekom prebačenom preko glave.

– Kada su ga uvodili, nismo vidjeli lice, ali je bilo vidljivo kako je odjeven u crveno donje rublje koje je očito nosio ispod pancirnog oklopa i vojne odore koju je imao na sebi – kaže Medley.

I dok Holmes čeka prvi izlazak pred sud, policija je u njegovu stanu u Aurori našla i posebnim robotima deaktivira čak 30 eksplozivnih naprava koje je postavio kao zamke.

– Osim običnog eksploziva tu su bile i kemijske mješavine – kažu pirotehničari.

Neki izvori tvrde da je ubojica Holmes toliko ovisan o filmovima o Batmanu, da se čak i drogirao Vicodinom koji je pronađen u krvi glumca Heatha Ledgera. U nedjelju je u medijima objavljen video iz 2006. godine koji prikazuje Holmesa, tada 18-godišnjaka dok je držao govor u jednom američkom znanstvenom kampu.

Ključne riječi

Komentara 36

SP
spartak
20:11 22.07.2012.

Hollywood će iskoristiti i tu tragediju. Za nekoliko godina snimit će se igrani film o tom pokolju.

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
18:16 22.07.2012.

nije valjda? pa ja mislio da će biti neko vrijeme barem tetkica, pa onda što bude

OB
-obrisani-
08:00 23.07.2012.

. ..Tudjmane.... . ..15.000 izdanih Vukovaraca nece pasti u zaborav....!!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije