Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI HELIKOPTERE

Prvi put izvan 'sigurne zone': Američka vojska evakuirala ljude izvan perimetra zračne luke

Evacuation at Hamid Karzai International Airport
Foto: Isaiah Campbell - US Marine Corps via CNP/Newscom/PIXSELL
1/2
21.08.2021.
u 08:00

"Nisu svi bili sigurni da se mogu probiti i zapovjednici na terenu odlučili su poslati helikoptere po njih", rekao je Kirby

Američka vojska u Afganistanu trima je helikopterima evakuirala 169 Amerikanca koji nisu mogli doći do zračne luke u Kabulu, objavio je Pentagon. 

Tri helikoptera Chinook napustila su sigurnosni perimetar zračne luke kako bi iz hotela udaljenog dvjestotinjak metara evakuirali Amerikance, rekao je glasnogovornik John Kirby.  To je prvi put od početka krize da je američka vojska napustila sigurno okruženje i pritekla u pomoć ljudima koji žele napustiti Afganistan. 

Skupina je inače namjeravala pješice do aerodroma, ali mu je pristup otežan zbog svjetine ispred njega. 

"Nisu svi bili sigurni da se mogu probiti i zapovjednici na terenu odlučili su poslati helikoptere po njih", rekao je Kirby. 

Američki vojnici, koji imaju potpunu kontrolu nad zračnom lukom, dosad je nisu napuštali kako bi izbjegli sukobe s talibanima, ponovnim vladarima Afganistana.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Hassan Haidar Diab analizira situaciju u Afganistanu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije