Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Bučja

Prva sustavna akcija kojom je HV pokazala da je u stanju osloboditi okupirani teritorij

31. obljetnica oslobađanja zloglasnog neprijateljskog uporišta kod Bučja u Operaciji Papuk 91.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
26.12.2022.
u 17:02

Oslobađanje Bučja jedna od najznačajnijih vojnih pobjeda u Domovinskom ratu u Požeško-slavonskoj županiji.

Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima i prigodnom komemoracijom obilježena je 31. obljetnica oslobađanja zloglasnog neprijateljskog uporišta Bučje tijekom operacije Papuk '91. Ovo mjesto nedaleko od Pakraca poznato je po zloglasnom logoru kroz koji je prošlo gotovo 300 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila.

Oslobađanje Bučja jedna od najznačajnijih vojnih pobjeda u Domovinskom ratu u Požeško-slavonskoj županiji i prekretnica nakon koje su uslijedili Bljesak, Maslenica i Oluja.

31. obljetnica oslobađanja zloglasnog neprijateljskog uporišta kod Bučja u Operaciji Papuk 91.
1/6

- Ovdje smo bili svjedoci prve sustavne akcije kojom je Hrvatska pokazala da su naša vojska i policija u stanju izvršiti koordinirane ofenzivne, oslobodilačke akcije. Ne radi se samo o jednoj akciji i jednoj pobjedi, radi se pobjedi i oslobađanju niza uporišta neprijatelja, da su tada postavljeni temelji novih velikih pobjedničkih akcija, sve do Oluje. Zato se moramo podsjećati jer sve ovo nama nije poklonjeno nego je izboreno krvlju našeg naroda, suzama i patnjom obitelji poginulih i nestalih, zalaganjem i hrabrošću nas koji smo se ovdje okupili – kazao je Špiro Janović, državni tajnik u Ministarstvu branitelja.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić kazala je kako je oslobađanjem Bučja hrvatskom narodu ulivena nada da će obrambeni Domovinski rat biti uspješan, da će se Hrvatska osloboditi i da će biti neovisna i suverena država, onako kako su sanjale generacije prije nas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije