Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezakonit otkaz

Prskalo se vraća u HAC i dobiva oko milijun kn odštete

jurica prskalo
Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
02.11.2011.
u 22:30

Prskalo je osumnjičenik i u slučaju Fimi medije, nezakonitog zapošljavanja u HAC-u te zbog malverzacija tijekom gradnje odmorišta Ploče.

Bivši predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo na Općinskom sudu u Zagrebu dobio je tužbu protiv HAC-a te mora biti vraćen na posao u tu tvrtku. Prskalo je dobio otkaz u HAC-u nakon što je potkraj 2009. pritvoren u USKOK-ovoj akciji Nesklad zbog sumnji da je bojenje tunela Mala Kapela i Sveti Rok višestruko preplaćeno. Sumnja se da je HAC tim poslom s tvrtkom Skladgradnja oštećen za 22 milijuna kuna.

U siječnju 2010. nova uprava HAC-a Prskalu, dok je još bio u pritvoru, uručuje otkaz zbog nepojavljivanja na poslu. Nepravomoćna presuda sad nalaže da se Prskalo vrati na njemu primjereno radno mjestu u HAC-u te da mu se isplate sve zaostale plaće od siječnja 2010., i to s kamatama. Navodno je riječ o oko milijun kuna. Uz Prskala u akciji Nesklad uhićeni su još i bivši član uprave HAC-a Mario Lovrinović, zaposlenici te tvrtke Goran Legac i Željko Kandžija te vlasnik Skladgradnje Slaven Žužul. Prskalo je osumnjičenik i u slučaju Fimi medije, nezakonitog zapošljavanja u HAC-u te zbog malverzacija tijekom gradnje odmorišta Ploče.

Ključne riječi

Komentara 57

CH
chemica
22:54 02.11.2011.

Tupave hadezejčuge. Zar nemaju pravnika u tom HAC-u? Na isti način je početkom prošle godine završila i parnica Bandićeve miljenice protiv Autobusnog kolodvora. Nije dolazila TRI MJESECA na posao ( istina, nije bila u pritvoru zbog pljačkanja firme) pa su novi šefovi pomislili da joj zbog toga smiju dati otkaz! Ajme, šta bismo se lijepo nasmijali da su nam ovakvu rvacku obećali devedesete...Da, Bandićevka je dobila sve zaostale plaće i odštetu kao i povratak na radno mjesto.

NE
neverane
22:55 02.11.2011.

U poduzeću mu dali otkaz radi nepojavljivanja na radnom mjestu poslije gableca,a ne krađe koja bi bila dovoljna da napuni budžet omanje afričke države.Evala vam pravnici HEP-a i dabogda mi zastupali protivnike u sudskim sporovima.

DU
Deleted user
00:19 03.11.2011.

django jesi li ti pismen? jel ti znaš samo pisat, a čitat ne znaš??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije