Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIKENDOM JE KRCATO
Povratak na članak

Pogledajte kako su zabranu rada u pandemiji zaobišli Poljaci

Kompanije koriste razne kreativne izgovore da otvore i održe privid da je to što rade legalno

Komentari 7

Avatar Jopa
Jopa
09:39 12.02.2021.

Bravo Poljaci!

VL
ST
stefj
08:44 12.02.2021.

Možda da im pošaljemo naše inspektore. Ti bi u roku keks sve pozatvarali i napisali milijune kazni...

VL
DU
Deleted user
09:24 12.02.2021.

Istina je, Poljaci zaobilaze odluke vezano uz lockdown, jer ustavom se takve odluke mogu donjeti samo ako je izvarednos stanje, a takvo nije proglaseno. S druge strane poduzetnici su primorani korsiti takve odluke jer pomoc od drzave nisu dobili, a ako su dobili to su samo mrvice. Kako istina o nekim anomalijama ne bi isplivala na vidjelo Pl vlada, citaj Kaczyński, je odlucio "polonizirati medija" ugledajuci se na Orbana, Putina, pa umjesto pomoci privatnom sektoru, vlada je odlucila pomoci TVP s 2 milijarde zloty, a sad se sprema i dodani harac na nezavisna medija u obliku poreza na reklamu od 15% TVN, POLSAT, Onet.pl itd. Prema uputama Morawieckog se taj porez zeli iskoristiti kao reklama da nezavisna medija ne zele financirati NFZ, koji navodno ima gubitke zbog COVID-a. Nezavisost i sloboda medija su temelji demokracije. Ne znam zasto se u HR o tome ne pise, jer Francuski, Njemacki, Americki i drugi mediji su toj temi posvetili veliku paznju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.