Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno na slobodi

Proveo 20 godina u zatvoru, a ne mogu dokazati da je ubio!

Dewey Jones
Foto: Youtube Screenshot
1/2
31.01.2014.
u 11:20

Dewey Jones (51) na slobodi je nakon 20 godina. Sud je ustanovio kako nema dokaza da je ubio 71-godišnjeg umirovljenika

Američko pravosuđe oslobodilo je Deweyja Jonesa (51) iz Akrona nakon punih 20 godina provedenih u zatvoru! Jones je 1993. optužen da je opljačkao i ubio 71-godišnjeg umirovljenika Neala Rankina, no uvijek je odbijao priznati krivnju te je tvrdio da je nevin, javlja Fox News.

Prošle godine sudac je zatražio ponovljeno suđenje na kojem su iznijeti i novi dokazi, odnosno izvršeni DNA testovi. Oni su pokazali da dokazi na mjestu zločina nisu povezani s Jonesom pa je sud zaključio kako ne može ''dokazati Jonesovu krivnju bez osnovane sumnje''.

Unatoč tome, sudac još nije odlučio hoće li u potpunosti odbaciti optužnicu protiv 51-godišnjaka ili će ostaviti mogućnost ponovljenog kaznenog progona protiv njega ako se u budućnosti pojave novi inkriminirajući dokazi.

– Pravda je konačno zadovoljena. Znao sam da ću danas biti oslobođen – kazao je ushićeni Jones. Doda je da bi nakon toliko vremena volio znati tko je ubojica zbog kojeg je izgubio 20 godina života.

>>Nevin bio u zatvoru 22 godine, izašao pa dobio srčani udar

Komentara 2

Avatar rokoprčina
rokoprčina
07:46 01.02.2014.

Čejo-bradonja.

NE
Nepokolebljiv
12:23 31.01.2014.

To sto nema dovoljno dokaza da je ubio i opljackao znaci samo to: Nema dovoljno dokaza! To sto nema dovoljno dokaza da je ubio ne znaci da je NEVIN! Na koncu niti All Caponeu nija nikada dokazano da se bavioio kriminalom i da je koga ubio! A siguran sam da nitko ziv nece kazati da je All Capone bio nevinasce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije