Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATA TROJKA

Provalili u carinu kako bi iz bugarskog kamiona ukrali zaplijenjeni duhan

Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.05.2021.
u 09:26

Time je državni proračun  oštećen za 122.209 kuna

Da lopovi uistinu mogu biti domišljati  dokazala je trojka u dobi od 34, 49 i 37 godina, koju je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici optužilo za krađu. Optuženi su da su od 16. srpnja do 30. kolovoza 2020. provalili u  krug Carinskog ureda u Virovitici.  

Naime, znali su da se tamo u neograđenom prostoru na parkiralištu  nalazi zaplijenjeni i parkirani kamion bugarskih  oznaka s prikolicom. Kamion je bio  natovaren kartonskim kutijama punjenim prešanim duhanom u listu. Nakon provale, dogovor je bio da 34-godišnjak iznajmi u koji su u četiri navrata utovarili i potom odvezli taj duhan. Time je državni proračun  oštećen za 122.209 kuna.

Zbog krađe i pokušaja krađe je optužena i 32-godišnjakinja, protiv koje je optužnicu podiglo  Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci. Nju se tereti da je  25. svibnja 2021., u popodnevnim satima,  ušla u nezaključanu kuću u okolici Rijeke i počela pregledavati torbicu odloženu u hodniku. Dok je to radila, zatekla ju je vlasnica  kuće, pa je pobjegla.

Osim toga, tereti ju se da je  11. studenog 2020., ključem kojeg je našla  na prozorskoj klupici otključala ulazna vrata kuće u okolici Rijeke te ušla u unutrašnjost, koju je pretražila. Na koncu je odnijela kutiju u kojoj je bio zlatni nakit, a šteta je 7000 kuna.  Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da je 32-godišnjakinji odredi istražni zatvor  zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije