Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTPOR U SRBIJI

Protivnici kosovskih izbora tvrde da ih Rusija neće priznati

03.11.2013.
u 10:56

Akademik Matija Bećković sinoć je u Kosovskoj Mitrovici agitirao na bojkot izbora

Jutros su otvorena biračka mjesta za lokalne izbore na Kosovu kojima se protive podjednako i srpska i albanska radikalna struja pa i jedni i drugi nagovaraju neka birači ne izađu na izbore jer ih, za  srpske ekstremiste, organizira država Kosovo, a za albanske, jer Kosovo daje Srbima pravo formiranja Zajednice srpskih općina gdje su Srbi, poput sjevera Kosova, u većini.

Najekstremniji među njima, poput akademika Matije Bećkovića koji ne skriva svoje "velikosrpstvo" pa je za njega današnja vlast u Srbiji "izdajnička" koja je "prodala Kosovo", i sinoć je u Kosovskoj Mitrovici agitirao na bojkot izbora. Optužio je aktualnu vlast u Srbiji da "trguje srcem Srbije", a to "srce" za akademika je Kosovo.

Na ovom je skupu vikao i predsjednik nekakve "Skupštine Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija", Slavko Stevanović, koji se upravo vratio iz, kako tvrdi, službenog posjeta Moskvi.

- Bili smo gosti ruske Dume i Državne televizije Rusije. U Dumi smo dobili punu potporu za bojkot izbora i čvrsto obećanje kako Rusija neće priznati izbore koje organizira nepriznata i samoproklamirane država Kosovo. Ruska Duma će i službeno, rezolucijom koju će izglasati  9. studenog, ove izbore proglasiti ništavnim - grmio je Slavko Stevanović "zaboravljajući" da je Kosovo do sada priznalo 106 država svijeta.

Komentara 6

LE
Lenovo34
14:56 03.11.2013.

" nepriznata i samoproklamirana država Kosovo." njima još nije jasno da ća i Vojvodina biti republika.

SE
selbivoje
11:11 03.11.2013.

e pa rusijo nije ovo dagistan niti osetija niti abhazija, bolje da su im saopcili da im je u rusiji ponudjen sibir

Avatar My Style
My Style
10:11 06.11.2013.

Ako se kod vas u HR stalno trubi na izdaju drzave od sve i svakoga - zasto je sada akademik MB problem za vas ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije