Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSOVO

Vučić u inat Prištini došao prvo na politički skup u Gračanicu

aleksandar vučić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.11.2013.
u 13:38

U manastir ću otići poslije, a oni neka rade što hoće, rekao je prvi dopredsjednik srpske vlade

- Zapovjedili su mi da odem prvo u manastir, jer je ovo vjerski posjet prema njihovom. U manastir ću otići poslije, a oni neka rade što hoće - rekao je prvi dopredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić po dolasku u Gračanicu na Kosovu gdje se u nedjelju održavaju lokalni zbori, javljaju mediji u Srbiji.

Njemu su prištinske vlasti dopustile dolazak u manastir Gračanica ocjenjujući taj posjet vjerskim, a ne političkim pa će biti zanimljiva reakcija Prištine iako je Vučić pred Srbima u Gračanici rekao kako to ne radi iz inata.

S Vučićem je na Kosovo došao i ministar bez lisnice, u srpskoj vladi zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin kojemu je najavljeno kako neće dobiti dozvolu za ulazak, a kosovski premijer Hashim Thaçi je prije tri dana rekao da će biti uhićen ako na Kosovo dođe u odori paravojnih postrojbi kao što je to učinio prije dva tjedna. Tada se hvalio kako je na Kosovo došao nekim od ilegalnih graničnih prijelaza i slikao u crnoj odori na kojoj je na rukavu pisalo "Kancelarija za Kosovo".  Kosovske vlasti su zbog toga raspisali tjeralicu za Vulinom i naložili policiji uhićenje, ali je nalog prije dva dana povučen jer je utvrđeno da na Kosovo došao redovitom željezničkom linijom. Danas je s Vučićem na Kosovo došao u crnom sakou i sivoj košulji.

Srbi su ih u Gračanici dočekali pljeskom i uzvicima "Vučiću, Vuline - Srbine", a intonirana je himna Srbije "Bože Pravde". Vučić i Vulin, a s njima je bio i ministar pravosuđa Srbije, Nikola Selaković, došli su na Kosovo dati potporu Građanskoj inicijativi "Srpska" koja ima i službenu potporu Beograda.

- Recite svima da tko nije za Srpsku, nije ni za Srbiju - rekao je Selaković okupljenima.

Komentara 7

GE
generalsaosnovnom
14:53 01.11.2013.

Iskreno rečeno ovo novo izdanje vam je jako lošije i siromašnije od prethodnog, izgleda da je neko skinuo podebeo kajmak za još jedan promašaj uredništva!

DU
Deleted user
18:23 01.11.2013.

mislim da Albanci Srpske političare ne shvaćaju ozbiljno

GE
generalsaosnovnom
18:59 01.11.2013.

Ništa ne pišete u vezi Vulina kako su se ponašali kad su ga videli kako se šepuri i prkosno šeta po Prištini a niko ne sme ni da ga pipne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije