Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije sigurno?

Prosvjednici pokušaju zaustaviti vlak s nuklearnim otpadom

prosvjednici na tračnicama čekaju vlak s nuklearnim otpadom (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.11.2011.
u 13:18

– Francuska vlada, kao i svaka druga vlada, nije izvukla pouku iz Fukushime – kazao je prosvjednik

Antinuklearni aktivisti prosvjedovali su iščekujući polazak vlaka koji prevozi visoko radioaktivni otpad kroz Francusku na putu prema skladištu u Njemačkoj.

Prosvjednici se boje da je ovakva vrsta prijevoza opasnog otpada osuđena na propast i uvelike ugrožava sigurnost.

– Francuska vlada, kao i svaka druga vlada, nije izvukla pouku iz Fukushime – kazao je prosvjednik Jean-Francois Mouchel, javlja Euronews, te dodao da je nuklearna energija opasna, prljava i pokvarena.

– To nije obnovljiva energija – naglasio je.

Vlak bi kroz nekoliko sati trebao krenuti iz Volognesa u Normandiji prema njemačkom Gorlebenu, a prosvjednici smatraju da mu treba presjeći put.

Otpad spremljen u 11 kontejnera potječe iz nuklearnih elektrana u Njemačkoj, a u Francusku je dovezen na ponovnu obradu. Dok su kontejneri prevoženi prema željezničkom terminalu, francuski nuklearni gigant Areva izvijestio je da je ovakva vrsta prijevoza opasnog otpada sigurna.

Komentara 26

OB
-obrisani-
13:39 23.11.2011.

Rea gde si ? zar se nema tu?

RE
@rea
13:41 23.11.2011.

Aj, kush ! Zato i imamo jeftinu struju, jer imamo nuklearke.

OB
-obrisani-
17:03 23.11.2011.

Zasto se skriva tajna o Magnetnim motorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije