Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u SAD-u

U Fergusonu ranjena dva policajca nakon što je šef policije dao ostavku

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
12.03.2015.
u 07:29

Nekoliko desetaka prosvjednika okupilo se sinoć ispred policijske stanice u Fergusonu, samo nekoliko sati nakon što je šef policije Thomas Jackson objavio da podnosi ostavku.

Dvojica policajaca su ranjena u pucnjavi tijekom prosvjeda ispred policijske stanice u Fergusonu u američkoj saveznoj državi Missouri, piše St. Louis Post-Dispatch.

Pucnjevi su se začuli nakon što se policija sukobila sa prosvjednicima okupljenima ispred policijske stanice. Al Eickhoff iz Fergusonske policije kazao je da ranjeni policajci nisu iz njegove policijske uprave, a nije znao koliko su teške njihove ozljede.

Čula se dva do četiri pucnja

Činilo se da se prosvjednici razilaze kada su policajci ranjeni. Potom su neki od prosvjednika pobjegli, a drugi su polijegali na tlo. Svjedoci su kazali da su se čula dva do četiri pucnja.

Nekoliko desetaka prosvjednika okupilo se sinoć ispred policijske stanice u Fergusonu, samo nekoliko sati nakon što je šef policije Thomas Jackson objavio da podnosi ostavku.

Prosvjednici su tražili njegovu ostavku još od ubojstva nenaoružanog tamnoputog tinejdžera Michaela Browna. Njega je u kolovozu prošle godine ubio policajac Darren Willson. Ubojstvo je izazvalo mnoge prosvjede diljem SAD-a protiv policijske brutalnosti, posebno prema crncima.

>>Crnci na udaru viceva

>>Osveta za Ferguson: U New Yorku likvidirana dva policajca

Komentara 4

TO
tomzag
11:37 12.03.2015.

Američka posla.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:52 12.03.2015.

Jos samo da nadjemo nacin da to povezemo s Putinom i sve ce biti u redu.

HO
homofob
21:16 12.03.2015.

Dva ranjena policajca su dosli kao pojacanje zastititi Ferguson policijsku stanicu iz susjednih stanica. Jedan je pogoden u rame i metak je zaglavio izmegu kizme i "lopatice". Drugog policajca je metak pogodio kost lica i zaglavio se u u celjusnoj kosti. Okupljanje izgrednika je bilo neorganizirano i bez dozvole, nekoliko puta su se razicli u toku veceri dok konacno izgredi nisu kulminirali u pucanju na policajce u kordonu ispred stanice. Sef policije je dao ostavku jer je bio razocaran nacinom na koji je frazirano sudsko objasnjenje publici, kojim je policajac koji je ubio M. Browna oosloboden svake krivnje jer je prema ocjeni suda i porote koju su sacinjavali i bjeli i crni porotnici ucinio sto mu je duznost nalagala. Prepricano za javnost je zvucalu: Osloboden je jer nije bilo dovoljno dokaza. To je dalo sasvim drugaciju sliku sudske presude izgrednicima i uzrokovalo je sinocnje sakupljanje, nerede i konacno visestruke pokusaje ubistva policajaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije