Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijsko ocjenjivanje vina

Prošla berba iznjedrila je vrhunsku i harmoničnu graševinu

Županijsko ocjenjivanje vina
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/4
30.04.2014.
u 18:23

-Oduševilo me što smo iz berbe 2013.dobili jednu lijepu i krasnu graševinu - kazala je dr. Dubravka Premužić

U Kaptolu je danas održano sedmo ocjenjivanje vina Požeško – slavonske županije. Na ocjenjivanje je ukupno pristiglo 127 uzoraka vina, od čega je 20 iz susjedne Mađarske, iz regije Kaposvar.

-Naša udruga je s njima potpisala sporazum o suradnji i oni su kroz ovo ocjenjivanje željeli vidjeti gdje su njihova vina u odnosu na našu – kazao je Ferdinand Novak, predsjednik kaptolačke Udruge vinogradara, vinara i voćara, organizator ovog ocjenjivanja.

Prof.dr. Dubravka Premužić, predsjednica Ocjenjivačke komisije istaknula je veliko zadovoljstvo kvalitetom vina, posebno graševina.

-Oduševilo me što smo iz berbe 2013.dobili jednu lijepu i krasnu graševinu i to zato što nismo imali jako visoku koncentraciju šećera pa nismo imali ni jako koncentrirani alkohol. Imali smo sreću da su u vrijeme berbe noći bile hladne pa su se sačuvale kiseline. Zbog toga smo dobili vrlo lijepa i harmonična vina – objasnila je dr. Premužić.

Ocjenjivanjem je zadovoljan i mladi vinograd i vinar Hrvoje Pavlović.

-Nisam očekivao, ali za svoja dva uzorka dobio sam zlato. Prezadovoljan sam s obzirom kakva je bila godina, odnosno s obzirom na to da berbu nismo uspjeli obaviti u idealnim uvjetima. Ovo ocjenjivanje pomoglo nam je da svake godine svi mi imamo sve bolja i bolja vina, a to nam je i bio cilj – kazao je Pavlović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije