Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen napadač

Propali staklar ušao u kuću i prebio sestru bivše punice

krim policija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
09.05.2014.
u 17:33

Kako svjedoče susjedi, napadač je nesretnu ženu ostavio u lokvi krvi i pored nje upalio lampaš

Dva tjedna nakon strašnog zločina koji je uznemirio cijeli garešnički kraj, a u kojem je u vlastitoj kući teško ozlijeđena 68-godišnja Garešničanka Jelena Mihalinac policija je, čini se, uspjela otkriti počinitelja.

– Možemo potvrditi da smo uhitili osumnjičenika za to kazneno djelo nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i koji je još sinoć predan pritvorskom nadzorniku, a dalje postupanje je u nadležnosti državnog odvjetništva – kazao je danas Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske.

Osumnjičeni je odmah danas izveden i pred suca istrage Županijskog suda u Bjelovaru koji mu je zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja djela odredio mjesec dana istražnog zatvora. Neslužbeno doznajemo da je riječ o 37-godišnjem Damiru Kajzeru iz Zagreba, propalome staklaru koji je otprije poznat policiji i protiv kojeg su u više navrata podnošene kaznene prijave zbog različitih kaznenih djela.

Policija ga sumnjiči da je 24. travnja u prijepodnevnim satima upao u kuću nesretne Mihalinec u središtu Garešnice i nanio joj teške ozljede glave. Prema svjedočenju susjeda koji su je pronašli i zločin prijavili policiji, nesretna žena zatečena je u nesvjesnom stanju. Ležala je na podu u lokvi krvi, a pored nje je bio upaljen lampaš. Zbog teških ozljeda zbog kojih je bila i životno ugrožena hitno je prevezena u bjelovarsku Opću bolnicu gdje je odmah operirana i, kako doznajemo, stanje joj je nakon dva tjedna stabilno i više nije u životnoj opasnosti.

Među Garešničanima se odmah proširio glas da je zločin motiviran koristoljubljem, a nagađalo se čak da su sa zločinom povezani i neki od članova šire obitelji. Prema posljednjoj verziji, osumnjičen je bivši zet žrtvine sestre. Nesretna Mihalinec bila je dobrog imovnog stanja, a kako je već duže živjela sama, pokazalo se da je surovom zločincu bila aka meta, tim više jer se još oporavljala od nedavne teške operacije tumora. Nagađa se da je osumnjičeni, osim osobnog automobila koji je odvezao iz garaže, bolesnoj ženi otuđio i bankovne kartice koje su vjerojatno policiji i pomogle da ga otkriju. Budući da je riječ o kaznenom djelu pokušaja teškog ubojstva iz koristoljublja, počinitelju može biti izrečena čak i kazna dugotrajnog zatvora od deset i više godina.

>> 'U šoku smo! Ne možemo vjerovati da je netko u stanju učiniti takav zločin'

Komentara 1

NO
novkovka
10:45 10.05.2014.

bilo je već prijava protiv njega,ali naša policija i sudstvo ne radi ništa dok netko smrtno ne strada.u ovom slučaju žena je ostala jedva živa.dokle ćemo imati takvu slabu obranu običnih malih ljudi??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije