Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD IZRAELACA U GAZI

Nakon potresnog poziva pronađeno tijelo ubijene djevojčice (6): 'Tako se bojim. Molim vas dođite!'

Hind Rajab
Foto: Plestinski Crveni križ
1/4
10.02.2024.
u 16:15

Nakon mjesec dana potrage, Hind Rajab, nestala šestogodišnja djevojčica je pronađena mrtva.

Hind Rajab, šestogodišnja djevojčica koja je nestala u Gazi prošli mjesec je nađena mrtva. Uz nju su pronađeni i dva medicinska tehničara koji su joj pokušali spasiti život te nekoliko njenih rođaka koje je snašla ista sudbina.

Naime, djevojčica je sa svojom tetom, ujakom i troje rođaka pokušavala pobjeći iz grada, piše CNN. Međutim, dok su bili u automobilu su se susreli s izraelskim tenkovima koji su otvorili paljbu. Pronađene su audio snimke razgovora između šestogodišnjakinje i operatera hitne službe, što sugerira kako je djevojčica jedina preživjela pucnjavu, skrivajući se među tijelima svojih rođaka.

Poziv u pomoć njene petnaestogodišnje rođakinje Layan Hamadeh, prekinut je novim pucnjevima. “Pucaju na nas. Tenk je odmah do mene. U autu smo, tenk je odmah do nas,” vikala je kada su se začula paljba. Zatim se na telefon javila Hind, koja je molila hitnu za pomoć, "Dođite po mene. Hoćete li doći i uzeti me? Tako se bojim, molim vas dođite!". Nakon toga je poziv prekinut.

Dim se širi nakon izraelskih zračnih napada u Gazi

Hind Rajab
1/10

 

Medicinski tehničari iz palestinskog Crvenog polumjeseca su u subotu uspjeli doći do područja koje je do tada bilo zatvoreno kao aktivna zona borbe. Pronašli su crni automobil u kojem su djevojčica i njena obitelj putovali s razbijenim vjetrobranom i rupama od metaka s bočnih strana. 

POVEZANI ČLANCI:

Prema izvješću medicinskog tehničara, u automobilu je pronađeno šest tijela, među kojima je bila i Hind Rajab, svi s ozljedama od pucnjave i granata. Nekoliko metara dalje je pronađeno još jedno vozilo koje je u potpunosti izgorjelo, a Crveni polumjesectvrdi kako je to vozilo ambulante koje je poslano po djevojčicu. 

Yusuf al-Zeino i Ahmed al-Madhoun, su liječnici koji su ubijeni pokušavajući doći do Hind Rajab. Crveni polumjesec optužio je Izrael za namjerno ciljanje vozila ambulante kada je došlo na mjesto događaja. 

VIDEO Više od 100 dana rata: Gaza u ruševinama, skoro 24 tisuće Palestinaca ubijeno, a 2 milijuna protjerano iz svojih domova

 

Komentara 17

HR
hrza
16:55 10.02.2024.

Zločinačka vojska Izraela nema milosti.

LU
luftbrenzzer
17:46 10.02.2024.

Rusi u Ukrajini su prema bezdušnim izraelskim zločincima male bebe.Ovakvi židovski neselektivni pokolji navode na preispitivanje uzroke njihovog progona od strane malog brkonjice (nije Skejo).

XM
Xman
18:14 10.02.2024.

Zidovi nikad nece biti optuzeni za genocod dok drugi jesu za deset puta manje zlocine,zapadna demokratija i pravda u koju se zaklinju a drugo se radi.Licemjerje da nemoze biti vece .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije