Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAVNA PRIČA IZ TROGIRA

Pronađeni vlasnici pisma starog 61 godinu: Tata je inače pisao mami, ovo nas je posebno dirnulo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
29.09.2021.
u 10:51

Pismo joj je uputio njen momak Tonči, koji je kasnije postao i suprug, a napisao ga je u travnju 1960. godine na brodu Šolta koji je plovio u ciparskim vodama

Potraga za vlasnicom pisma starog 61 godinu pronađenog na ulicama Trogira dobio je sretan završetak. Biserka Borić, kojoj je to pismo uputio njen tadašnji dečko Tonči Vrdoljak sa Cipra, je pronađena te joj je pismo i dostavljeno. 

Nekoliko građana javilo se da su poznavali Biserku te da će obavijestiti njene dvije kćerim javlja kaštela.org gdje je prvotno vijest i objavljena. Pismo joj je uputio njen momak Tonči, koji je kasnije postao i suprug, a napisao ga je u travnju 1960. godine na brodu Šolta koji je plovio u ciparskim vodama. 

Priča ide ovako: mlada Dugopoljka Biserka živjela je s majkom i sestrom na splitskim Gripama gdje se zaljubila u Splićanina Tončija. Njoj je bilo 19, a njemu 23 kada su se odlučili vjenčati, a kako bi uspjeli prikupiti novce za vjenčanje, Tonči se ukrcao na brod. Često je pisao pisma Biserki u kojima je izražavao svoju ljubav prema njoj.

Dvije godine nakon su se i vjenčali, a Tonči je kasnije radio kao inženjer na brodogradilištu, a Biserka je bila šefica računovodstva u jednoj tvrtki. Biserka je umrla 1996. godine, a 18 godina nakon nje je otišao i Tonči. 

- Ovo pronađeno pismo kod nas je probudilo dodatne emocije. Iako smo i do sada imali neka pisma koje je tata pisao mami, pronalazak ovog nas je sve u obitelji iznimno dirnuo – kazala je Biserkina i Tončeva kći. 

>> VIDEO Od ponedjeljka, 4. listopada: Zaposlenici i pacijenti u bolnice samo uz COVID potvrdu ili negativan test

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije