Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Promjena vremena za vikend: Nakon iznadprosječnih temperatura stižu kiše

Kiša i tmurno vrijeme u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
22.03.2023.
u 08:12

Do kraja radnog tjedna ipak možemo uživati u sunčanom vremenu i visokim temperaturama za ovo doba godine

Proljeće je počelo stabilno i ugodno, visokim temperaturama i sunčanim vremenom bez jačeg vjetra i kiše. Ipak, za vikend bi vremenske i biometeorološke prilike mogle biti nepovoljnije za mnoge. Jugozapadnjak i jugo na Jadranu donijet će više oblaka uz koje je mjestimično moguća i intenzivnija lokalna kiša praćena grmljavinom.

Skraćena je to prognoza za ostatak tjedna koju je za HRT predstavila dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a. Do petka očekuje stabilno vrijeme slično današnjem, no nakon njega dolazi promjena.

Danas će na istoku Hrvatske biti stabilno i pretežno sunčano, ali jutro će biti hladnije pa je moguća i magla. Danju se očekuju temperature do 21 stupnja. Iznadprosječno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj gdje će biti samo povremene umjerene naoblake, a ujutro je moguća magla. 

Na zapadu zemlje također pretežno sunčano, u gorskim predjelima se sredinom dana očekuje umjerena naoblaka, a ujutro u kotlinama kratkotrajna magla. Dnevne temperature bit će ugodno tople, od 17 do 20 stupnjeva Celzijevih uz povremen umjereni jugozapadnjak.

Umjereni jugozapadnjak sredinom dana puhat će i uz dalmatinsku obalu, zbog čega će more biti malo do umjereno valovito. Uz sunčano i ugodno vrijeme, temperatura zraka bit će oko 17 stupnjeva na obali te 22 stupnja Celzijeva u unutrašnjosti. Na jugu Hrvatske bit će pretežno vedro uz temperature oko 20 stupnjeva te umjeren vjetar s mora.

Do kraja radnog tjedna, kaže Mikuš Jurković, vremenske prilike neće se znatnije mijenjati, a temperature bi pod utjecajem toplih vjetrova mogle i porasti, no u subotu će jugozapadnjak i jugo donijeti više oblaka, te je na sjevernom Jadranu, ali i na kopnu, moguća kiša. Na zapadu zemlje lokalno se očekuje i grmljavina.

VIDEO Snijeg na Dinari

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije