Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide na predsjedničke izbore

Promijenio ime u Milan Bandić: Želim da se korupcija širi i bude svima dostupna

Dario Juričan - Milan Bandić
22.09.2019.
u 10:30

Filmski redatelj, bivši Dario Juričan otkriva je li riječ samo o gerilskoj kampanji i boji li se tužbe pravog Bandića...

Dario Juričan, filmski redatelj, promijenio je ime u Milan Bandić i pod tim imenom ide na predsjedničke izbore. Može li prikupiti 10.000 potpisa za kandidaturu, je li riječ samo o gerilskoj kampanji, boji li se tužbe pravog Bandića, odgovorio je za Večernji list.

Je li vaša kandidatura samo dobra provokacija i reklama za dokumentarac "Kumek" ili ćete se potruditi i organizirati da zaista prikupite 10.000 potpisa, koliko je potrebno za formalnu kandidaturu?

Milan Bandić ima evanđeosko poslanje širenja korupcije. Prikupljanje 10.000 potpisa nije za podcijeniti, ali građani nisu žmigavci, imaju kliker i Milan Bandić će s tim potpisima pokazati da je on pravi izraz volje ovog naroda koji je još od doba Franje Tuđmana znao cijeniti istinsku korupciju.

Očekujete li da vas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić privatno tuži jer na izbore idete pod imenom Milan Bandić i kažete da je Milan Bandić Isus korupcije?

Bože sačuvaj! Ja sam legalno, po slovu zakona promijenio ime. Nisam nikome ništa oteo, niti oduzeo. Ja Milan Bandić sam, istina je, Isus Krist korupcije. Želim da se korupcija širi i bude svima dostupna. Čini mi se da je korupcija u rukama uske elite, a to nije dobro. Ja želim korupciju vratiti malom korumpiranom čovjeku, svakome od nas. Ali nisu moje želje vezane samo uz korupciju. Ja želim pokrenuti i hrvatski svemirski program. Oko 15 milijardi kuna je ulupano u brodogradnju, za taj novac mogli smo imati Luku Modrića na Mjesecu. Jedino je pitanje bi li se Modrić, zagusti li, kasnije sjećao da je bio na Mjesecu?

Tko vam je na izborima politički suparnik Kolinda Grabar-Kitarović, Miroslav Škoro ili Zoran Milanović?

Ja Milan Bandić sam sam sebi, s viškom karaktera, najopasniji protivnik.

Očekujete li kandidaturu gradonačelnika Bandića na predsjedničkim izborima?

Nitko ne voli gradonačelnika Bandića kao što ga volim ja i nikome ne bi bilo draže da taj gospodin izađe na izbore! Ja se iskreno borim za korupciju, a gradonačelnik se svim rukama i nogama koje njegova hobotnica ima bori protiv korupcije. Evo, primjerice, na Županijskom sudu pozorno slušam kakav je to legalist i duboki poštovatelj slova zakona, dok gnjavatori iz Uskoka tvrde nešto suprotno. Mislim da je i u interesu gradonačelnika da glasa za mene i riješim ga problema - u ovom gradu nema mjesta za jednoga od nas.

Hoće li predsjednička kampanja biti dio dokumentarca "Kumek" ?

Moji filmovi su edukativni i moj izlazak na izbore nije dio filma Kumek. Nisu izbori filmski trik. Izbori su vrhunac demokracije, poslastica, a ja nisam crv koji će tu demokraciju izdati – već suprotno, ja sam tu da je osnažim i približim ljudima! Moji birači razmišljaju široko, sanjaju veliko i čine promjenu. Korupcija svima!

Što ćete sve prikazati u "Kumeku", hoće li biti nekih ekskluzivnih otkrića?

Nakon što su na Županijskom sudu u Zagrebu pušteni Uskokovi tajno snimljeni audio zapisi razgovora gradonačelnika Milana Bandića i njegovog podanika Vidoja Buluma, moj film Kumek više nema smisla. Te snimke su odraz najveće ljubavi, oda ljudskim vrlinama, epopeja radu, privrženosti familiji i nadasve vrhunska gluma, dosad neviđena u hrvatskom glumištu. Nijedan moj film to ne može nadići. Kad čitam transkripte tih razgovora, osjećam se malim i nedostojnim scenarističkog, filmskog zanata.

Film Kumek će biti gotov u prvoj polovini 2020. Besplatno ću ga staviti na raspolaganje gradonačelniku, da ga pušta svaki dan u njegovom omiljenom kinu – Zagrebu na Savi. Uvjeren sam da će film svaku večer puniti savsku livadu i da će se pokazati da je gradonačelnik imao kliker kada je ulupao preko 11 milijuna kuna na taj vizionarski projekt.

Još jednu sitnicu moram dodati – mjesecima sam preko prijatelja i odvjetnika molio gradonačelnika Bandića za intervju i bio sam svaki put odbijen. Odbio je čak i da popijemo kavu, kada želi i gdje želi. Mislio sam da je gradonačelnik veći gospodin - zaključio je Milan Bandić.

Komentara 71

AA
Aartur
10:39 22.09.2019.

Čovjeku treba odati priznanje na hrabrosti, nitko se do sad nije usudio ovako provocirati Milana Bandića koji je realno jedan od najmoćnijih političara u zemlji

HO
horton
10:40 22.09.2019.

LIjepo je što ovaj malo provjetrava močvaru, ali je žalosno da se mora napraviti nešto apsurdno da bi se besplatno dospjelo u medije, dok su mediji zatvoreni za sve osim tri glavna kandidata (ako se ne plati).

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
11:38 22.09.2019.

Kuma kumova, konačno netko pokušava razgolititi. Bravo !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije