Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozači bez škole

Prometna inspekcija: U Cammeu od 39 taksista – 31 radi nelegalno

'12. 04..2011., Zagreb,  Vozila tvrtke Cammeo taxi opremljena i spremna za voznju. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
29.02.2012.
u 11:58

Tijekom inspekcijskog nadzora izvršenog u prostorijama Cammea u Rijeci otkriveno je da velika većina vozača radi nelegalno, odnosno bez zakonom propisane stručne spreme, javlja Novi list

Inspekcija cestovnog prometa pronašla je velike nepravilnosti u radu riječke podružnice tvrtke Cammeo i donijela rješenje koje bi moglo ugroziti opstanak ovog taksi-prijevoznika u Rijeci, javlja Novi list.

Tijekom inspekcijskog nadzora izvršenog u prostorijama Cammea u Mihanovićevoj ulici u Rijeci, pronađeno je da velika većina vozača radi nelegalno, odnosno bez zakonom propisane stručne spreme. Uvidom u ugovore o radu i radne knjižice zaposlenika, inspekcija je utvrdila da od ukupno 39 zaposlenika Cammea d.o.o. njih 31 obavlja poslove vozača autotaksi-vozila za tu pravnu osobu, a nemaju obveznu stručnu spremu u zanimanju vozač propisanu Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu.

– Inspekcija cestovnog prometa je u daljnjem postupku rješenjem donijela privremenu zabranu povjeravanja poslova vozača motornih autotaksi-vozila zaposlenicima pravne osobe Cammeo d.o.o. dok ne ispune uvjete propisane navedenim zakonom – kažu u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, pod koje spada inspekcija prometa.

Rješenje još nije pravomoćno s obzirom na to da su se u Cammeu žalili, čime je odgođeno njegovo izvršenje. Prema riječima Miroslava Hoffmana, voditelja Službe za odnose s javnošću grupacije Taxi Cammeo, njihova žalba je utemeljena jer se svi sporni radnici školuju za vozače motornih vozila.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

 

Komentara 7

CE
Ceca
13:11 29.02.2012.

Ne! To je poduzeće koje zapošljeva nestručne osobe te im plaća minimalac, a ostatak plaće isplaćuje eventualno na crno. Time Cameo doprinosi punjenju proračuna. No ipak bar nešto plaća, i to nešto plaća legalno što je veliki napredak budući da u zemlji dembelji ima \"poduzetnika\" koji godinama ne plaćaju ništa. Poreznu upravu treba pitati kako sve naše firme mogu poslovati na način kako posluje grupa firmi koja dugoročno ne plaća ništa. Prijelaz u ovu kategoriju svih firmi, izrazito bi unaprijedio gospodarstvo i olakšao poslovanje te omogućio nova greenfield ulaganja u Hrvatsku.

DU
Deleted user
14:14 29.02.2012.

A sto bi vozaci taksija trebali imati? Zavrsen prometni fakultet? Magisterij iz fizike? Doktorat iz mehanike? Ovo socijalisticko poimanje zanimanja ima jos samo u Hrvatskoj. Ako trazim posao taksista recimo u Münchenu, onda ce me gazda traziti vozacku dozvolu i potvrdu da nemam prometnih prekrsaja. Zatim ce me posjesti u auto i testirati kako vozim i da li poznajem grad. Zatim da li govorim neki strani jezik i kako se ponasam s klijentima. I onda dobim ili ne dobim posao,. Ovo sranje sa strucnom spremom je najobicnija glupost!!!!!! Usput: tko je proveo inspekciju? Mozda clanovi Radio- Taxi udruge iz Zagreba?

LI
liliZG
12:25 29.02.2012.

znači to su ljudi koji nisu završili prometnu školu ali imaju dozvole za upravljanje motornim vozilima........................baš me zanima da li svi službeni vozači su završili prometnu školu.......... ....netko baš navro uništiti taj Cammeo......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije