Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Rijeka

Promet kontejnera i drva povećan za 15 posto

Goran Kovacic/pixsell
22.04.2014.
u 16:30

Promet kontejnera na Terminalu Brajdica u prvom je tromjesečju bio 44.131 TEU i povećan je za 15 posto u odnosu na isto razdoblje 2013. godine

S pretovarenih 993 tisuće tone suhih tereta u prva tri mjeseca ove godine ukupni promet u Luci Rijeka povećan je za dva posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Gledano prema strukturi tereta, generalni teret je povećan za 10 posto, promet drva za 15 posto dok je promet rasutih tereta na terminalu u Bakru niži za 9 posto.

No, s ugovorenim isporukama ovog tereta u sljedećim mjesecima nadoknadit će se pad s početka godine i očekivanim prometom od milijun tona rasutog tereta u 2014. godini riječka Luka premašit će prošlogodišnji promet ovog tereta. Na Terminalu u Bakru je pred nekoliko dana završen iskrcaj 86.456 tona željezne rudače za partnera iz Austrije, a u tijeku je iskrcaj 90.500 tona ugljena za dugogodišnjeg partnera iz Mađarske.

Promet kontejnera na Terminalu Brajdica u prvom je tromjesečju bio  44.131 TEU i povećan je za 15 posto u  odnosu na isto razdoblje 2013. godine, a rast se očekuje i u sljedećim mjesecima. U riječko Luci ističu da je nakon ulaska Hrvatske u EU pojačano zanimanje novih partnera za prijevoz robe te da mnogi od njih ispituju komercijalne i tehničke mogućnosti riječke luke kao ozbiljnog alternativnog logističkog pravca za EU tržišta u novim uvjetima.

>> Luka Rijeka omogućit će razvoj cjelokupnog gospodarstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije