Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zaštite okoliša

Zmajlović u Rijeci sudjelovao na prezentaciji mobilnih reciklažnih dvorišta

Zmajlović
Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
17.02.2015.
u 15:50

Ministar je predstavio programe energetske učinkovitosti i zaštite okoliša u 2015.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u utorak je u Rijeci sudjelovao na prezentaciji mobilnih reciklažnih dvorišta te predstavio programe energetske učinkovitosti i zaštite okoliša u 2015. godini, priopćilo je Ministarstvo.

Za programe je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano 600 milijuna kuna, a projekti će se sufinancirati sa 40 do 80% bespovratnih sredstava.

– Projekti u našim prioritetnim područjima, energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom, imaju jasne, mjerljive učinke na poboljšanje života građana i na gospodarstvo. Građani ih vide kroz čisti okoliš, povećanje kvalitete života i smanjenje troškova. Gospodarstvo kroz investicije i očuvana radna mjesta. Ove godine osigurali smo 600 milijuna kuna za sufinanciranje projekata. To je više od 1,2 milijarde kuna investicija, to je posao našim obrtnicima i građevinskom sektoru – rekao je Zmajlović.

Bespovratna sredstva Fonda mogu se dobiti za energetsku obnovu obiteljskih kuća, višestambenih zgrada, zgrada komercijalnog sektora. Prvi put ove godine pokrenut je i program sufinanciranja projekata obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru.

– Samo kroz Vladin program energetske obnove obiteljskih kuća u ovoj godini i do 10.000 građana ima mogućnost poboljšati uvjete života i smanjiti troškove za režije. Vjerujem da će na području ove županije, kao i Grada Rijeke, veliki interes biti i za naš novi program za turistički sektor kroz koji hoteli, kampovi, ali i privatni iznajmljivači apartmana mogu dobiti sredstva za, primjerice, solare, kotlove na biomasu, dizalice topline te ostvariti značajne uštede energije –izjavio  je ministar Zmajlović. 

Uz projekte energetske učinkovitosti ministar je naglasio značaj projekata u gospodarenju otpadom istaknuvši da je uvođenje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj prioritet bez alternative.

– Da bi građani razdvajali otpad, nije dovoljno samo osigurati spremnike, zelene otoke, reciklažna dvorišta – jednako važno jest da im oni budu dostupni. Projekti poput nabave mobilnih reciklažnih dvorišta građanima omogućuju razvrstavanje otpada u blizini domova – kazao je Zmajlović, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. 

>> Još jedan pilot-projekt, ovaj put razvrstavat će stanari Horvata

Komentara 2

DU
Deleted user
17:19 17.02.2015.

Tja, ljudi dragi, tu se nemre nikaj. Naš dragi dečko Zmajlović Miško tipičan je hrvatski ministar čiji su dometi sljedeći: razmetati se što skupljim uredom s barem dvije tajnice i "piarovkom", voziti se u što skupljem automobilu, drndati po što skupljem mobitelu i što češće pojavljivati se na kojekakvim "iventima" da bi ga se televizijski slikalo. Na tome se završava njegovo ministrovanje. Za bilo kakav ozbiljan posao naš dragi Miško, a ni drugi likovi iz Milanovićeve ekipe jednostavno nisu intelektualno kapacitairani pa to ti je.

OB
ObrenM
17:03 17.02.2015.

Obzirom na ustupljeni prostor sposobnom ministru,dolazimo do saznanja,da je on izmislio mobilna reciklazna dvorista.Vazno je da imamo uspjesnog ministra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije