Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENJIVO VRIJEME

Prognoza za vikend: Evo gdje će temperature biti više od 30 stupnjeva, a gdje se očekuje pogoršanje vremena

vrijeme
Foto: Grgo Jelavic, Sanjin Strukic/PIXSELL
16.08.2016.
u 10:49

Najniža jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna između 23 i 26 na kopnu te od 27 do 31 °C na obali i otocima

Hrvatsku danas očekuje pretežno i djelomice sunčano, no nestabilno pa je uz prolazno više oblaka mjestimice moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti. 

Najsunčanije će biti u Dalmaciji. Ujutro na kopnu lokalno magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu ujutro burin, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 24 i 29, na Jadranu od 28 do 32 °C, javlja DHMZ.

U srijedu će u unutrašnjosti biti promjenljivo, od sredine dana mjestimice uz kišu ili pljuskove s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. 

Na Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a na sjevernom dijelu poslijepodne je moguć i poneki pljusak. Vjetar većinom slab, na moru i umjeren jugozapadni i jugoistočni. 

Najniža jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna između 23 i 26 na kopnu te od 27 do 31 °C na obali i otocima.

Vikend sunčan u Dalmaciji

Nestabilno i promjenjivo vrijeme u kontinentalnom dijelu očekuje se i tijekom vikenda, otkriva sedmodnevna prognoza DHMZ-a. Tako će se temperature u Zagrebu kretati od 26 °C (petak) do 29 °C (nedjelja). Bit će oblačno, a samu za subotu ne predviđa se mjestimična kiša.

Slično vrijeme očekuje se i u Osijeku, no temperature će se ondje kretati između 28 i 29 °C.

Subota i nedjelja u Rijeci trebale bi proći bez oborina koje se u manjim količinama očekuju u petak. Temperature će biti između 25 i 26 °C.

U Dalmaciji će biti sunčano vrijeme, no temperature će ponegdje biti niže nego u unutrašnjosti. Tako se u Zadru očekuju temperature do 26 °C uz povremenu naoblaku u nedjelju. 

Split će biti nešto topliji, s temperaturama do 29 °C, dok će maksimalna temperatura u Dubrovniku tijekom vikenda biti niža za jedan stupanj. 

Najtoplije bi trebalo biti u Kninu (32°C) i Sinju (°C).

>> U Sloveniji snijeg pao usred ljeta, tuča razbijala automobile u BiH

Komentara 1

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:34 16.08.2016.

E da, to je ono doba godine kad je obična vremenska prognoza na naslovnicama novina. Zadnja dva mjeseca ja nisam pročitao niti jednu značajniju vijest, samo vremenska prognoza i prepucavanje političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije