Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.02.2024. u 10:01

RPC se u najgorem svjetlu pokazala kad je nedvosmisleno podržala rusku agresiju na Ukrajinu, a SPC i dalje sanja o promjenama granica na Balkanu, o Srbima u jednoj državi, o "srpskom svetu"

Komentara 5

SL
slonko
16:23 12.02.2024.

Obzirom na njegovo mišljenje o ženama, ponižavajuće, u pisanom obliku, taj čovjek nije bio svet.

HO
homofobic
10:27 12.02.2024.

Bit ce jos Papa koji nece biti ideoloske socijalisticke igracke!

PA
PavelHršak
16:01 12.02.2024.

Teško je uvjeriti velike katoličke domoljube da bi im pomoglo kad bi pokušali upoznati suhe povijesne činjenice i shvatiti da je to važan faktor u strogoj proceduri proglašavanja svetim tisućljetne najviše katoličke organizacije. Stepinčeve namjere su možda bile dobronamjerne, ali je žalosna činjenica da se nije snašao u odnosu prema tzv. Nezavisnoj tzv. Državi tzv. Hrvatskoj, toj 4-godišnjoj tvorevini i protektoratu nacističke Njemačke. Premda se ta nazovi država deklarirala kao katolička ponašanje njenog političkog i vojnog vodstva je bilo daleko od toga. Kako se najviši katolički prelat dao zavesti takvim "katolicima"? Kakogod bilo, rat je dočekao kao saveznik sluganskog režima nacizma, poraženog i osuđenog od cijelog svijeta. Na sudu je još dobro prošao. Zar stvarno netko misli, da službeni Vatikan želi i može takvog čovjeka proglasiti svetim? Zbog toga što u Hrvatskoj nekakvi stvarni ili umišljeni katolici to zahtijevaju, premda o povijesti znaju malo i nije im to uopće važno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije