Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni vrag

Profesorica otkrila značenje broja 666 i objašnjava tko je zapravo biblijska Zvijer

crveni zmaj iz Biblije
Foto: Getty Images
05.04.2019.
u 14:18

Profesorica drevnih mediteranskih religija Kim Haines-Eitzen sa sveučilišta Cornell u New Yorku tvrdi kako je vjerojatnije da je vrag zapravo povijesna ličnost, a ne zmaj

Američka profesorica tvrdi da je otkrila pravi identitet Zvijeri iz Biblije.

Ona je u biblijskoj knjizi Otkrivenja opisana kao veliki crveni zmaj sa sedam glava, golemim repom i deset rogova.

No profesorica drevnih mediteranskih religija Kim Haines-Eitzen sa sveučilišta Cornell u New Yorku tvrdi kako je vjerojatnije da je vrag zapravo povijesna ličnost, a ne zmaj.

Ona je uvjerena kako broj 666, s kojim se povezuje vrag, zapravo označava rimskog cara Nerona, piše Mirror.

Gostujući u emisiji Morgana Freemana ''The Story of God'', koja se emitira na Netflixu, profesorica tvrdi kako broj 666 označava numeričku hebrejsku vrijednost Neronova imena.

– To vodi do političke tvrdnje o uzroku zla ili tko je odgovoran za zlo. Postoje čvrsti dokazi da se broj 666 odnosi na Nerona, rimskog cara koji je vladao od 54. do 66. godine nove ere – kaže ona.

No moguća zamka ove teorije jest što se u nekim dijelovima Biblije s crvenom Zvijeri povezuje broj 616.

– Možete pomisliti kako taj broj poništava teoriju da je to možda Neron, no ono što bi moglo potvrditi teoriju jest to da se upravo taj broj dobije kad slovkate Nerona na latinski način – Neron Keiser – objašnjava profesorica.

VIDEO Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 15

PA
pakpapir
18:37 05.04.2019.

Ako je Neron Zvijer ništa onda od apokalipse jer je isti 2000 godina mrtav...

GL
glištun
21:09 05.04.2019.

Apokalipsu su dakle očekivali još za vladavine Nerona ali eto po običaju totalno nepouzdana biblijska baza podataka je zakazala pa se stoga smak svijeta odgađa do daljnjega...zato treba redovno pratiti horoskopska prorokovanja ili ona iz Međugorja jednako pouzdana.

VE
Venn
19:14 05.04.2019.

Ni prva ni zadnja s teorijom o Neronu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije