Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvao se Apolonije

Kontroverzni dokumentarac: Isus Krist nije bio Židov nego Grk, postoje i dokazi!

Isus
Foto: Getty
11.02.2019.
u 08:13

U dokumentarnom filmu tvrdi se kako je Grk zapravo osoba koja se krije iza Novog zavjeta, a taj propovjednik rođen je u isto vrijeme kada i Isus Krist u središnjoj Anatoliji

Nevjerojatne tvrdnje iznesene su u dokumentarnom filmu Amazona Primea o podrijetlu Isusa Krista.

Naime, u dokumentarcu ''Biblijske teorije zavjere'' govori se o grčkom propovjedniku Apoloniju Tyanu za kojeg vjeruju da je "sin Božji".

U dokumentarnom filmu tvrdi se kako je Grk zapravo osoba koja se krije iza Novog zavjeta, a taj propovjednik rođen je u isto vrijeme kada i Isus Krist u središnjoj Anatoliji te s Isusom ima brojne sličnosti, piše The Sun.

Propovijedao je o istim stvarima, imao je veliki broj sljedbenika, ali i čudesnih djela.

Kontroverzni film govori kako je Apolonije došao do izražaja okupljanjem vjerskih sljedbenika tijekom izvođenja svojih čuda.

>> Ovim se šokantnim situacijama nitko nije nadao, a uhvatila ih je kamera

Isus
1/29

– Postojao je čovjek o kojem su pronađeni tekstovi koji se ne nalaze u Bibliji nakon što ga crkva nije uspjela iskorijeniti iz povijesti. Njegovo ime je Apolonije, rođen je u 3. ili 4. godini prije Krista u Tijani u Kapadokiji, Anatolija. Postao je učenik Pitagore, odričući se mesa, vina i žena. Nije nosio cipele te je imao dugačku kosu i bradu – govori se u dokumentarcu.

Tvrde kako je Apolonije brzo postao poznat te je imao brojne sljedbenike zbog svojih čudesnih djela.

– Vraćao je život mrtvima i govorio o stvarima izvan ljudskog dosega. Za razliku od Isusa, postoje brojni dokazi da je Apolonije zaista postojao – tvrdi se u kontroverznom dokumentarcu.

 

– Rimski car Aurelije obećao je izgraditi hramove i spomenike u njegovu čast. Je li ikad među ljudima postojalo nešto svetije? – pitaju se u filmu.

Ove tvrdnje protivne su tradicionalnim vjerovanjima da je Apolonije bio samo filozof, a reakcije na film ne idu na ruku redatelju Philipu Gardineru.

– Scenaristi ovoga filma ne samo da nemaju biblijsko znanje nego citiraju brojne mitove koji su opovrgnuti. U filmu ne govore stručnjaci, teolozi, samo je izneseno mnoštvo retoričkih laži koje često šire evolucionisti i ateisti – jedan je od komentara.

Isus je, podsjetimo, rođen u 4. godini prije Krista u Jeruzalemu te je prema kršćanskom vjerovanju utjelovljeni Sin Božji.

>> Milijuni se dive potezu ovih mladića

Komentara 172

IH
iron.hide.54966
09:21 11.02.2019.

Postoji i više dokaza da je postojao Isus nego Aleksandar veliki, koji je bio vladar do tada svog poznatog svijeta.

GL
glištun
20:10 11.02.2019.

Koliko je samo povijesnih izvora samo uništeno od strane crkve, cenzurirano ,falsificirano ili je doživjelo sudbinu onih drugih evanđelja koja su prešućivana i proglašena heretičkim samo da se zatre trag istini i pravoj naravi kršćanskog kulta koji se treba prilagodititi službenom političkom projektu careva kasnoga rimskog carstva kad je kršćanstvo postaje državnom religijom.

PR
pritiskovic
11:56 11.02.2019.

Dragi kristijani znate li uopće u čega vjerujete ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije