Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ijasamfranjo:
Povratak na članak

Profesori dijele negativna iskustva koja su doživjeli s nasilnim učenicima

Brojni profesori stali su na stranu Franje Dragičevića, profesora čakovečke Tehničke škole koji je gurnuo dvojicu učenika

Komentari 47

Avatar ohjooj
ohjooj
15:10 07.12.2018.

Mene samo zanima koji je idiot promijenio školski zakon i zabranio da se takve učenike ne smije izbaciti sa sata i dati im neopravdan? Za čas bi, zbog količine neopravdanih sati bio izbačen iz škole i ostali učenici bi imali mir... Što mislite kako je ostalim učenicima s jednim ili više takvih u razredu?

VL
SU
sumenko
16:17 07.12.2018.

Puna podrška profesorima!!! 👍

VL
DU
Deleted user
15:46 07.12.2018.

Eh, dobra stara vremena, kada je siba izlazila iz raja. Ucitelji su bili postivani i respektirani, inace bi proradila ova iz raja, pa kada ne bi bilo koristi, slijedilo bi klecanje na pijesku zagrnutih hlaca. Ako bi se netko od tih zlocestih ucenika pozalio kod roditelja, za utjehu bi dobio jos jednu porciju po straznjici. Nisam nostalgicar, ali i saam sam se uvjerio prilikom posjeta nastavi, koliko je uciteljima tesko biti ucitelj. Jedne prilike sam i reagirao, tako sto sam jednog dripca dobro stegao za uho i ocitao mu lekciju koju je trebao dobiti doma, ali ocigledno nije. Na zalost niti roditeljski sastanci ne pomazu nista. Imam osjecaj, da su roditelji tih zlocestih ucenika ponosni na njih.

VL
AN
antimareno
15:54 07.12.2018.

Dakle ipak je profesor samo odgurnuo učenike, a ne "iscipelario", "izmlatio da su skoro završili na hitnoj" i slične gluposti. Kao i glupa konstatacija tamo neke kokoši da je "nažalost profesor rekao da bi ponovo napravio isto"! Srednješkolsko obrazovanje nije zakonom obvezno. Učenik koji u školi radi teške gluposti, nakon tri teške "osobne" crveni karton i van iz škole. A dotičnom profesoru podrška, bila bi teška nepravda da dobije makar i opomenu, a kamoli otkaz godinu prije mirovine. Glava gore profesore, ne odustati!

VL
RI
RiriRijeka
16:15 07.12.2018.

Podrska profesoru!!! Uce nam ali sudjeluju itekako i u odgoju djece za male novce. I onda dozivljavaju ovakve stvari svakodnevno. Nitko ih ne stiti, pogotovo sustav nadlezni pa su krajnje bespomocni.

VL
TM
trade_mark
16:20 07.12.2018.

znam da se ne smiju objavljivati imena tih dvojice kretena radi toga što su maloljetni, pa zato pozivam medije da objave imena roditelja I porazgovaraju s njima o tome kako se njihova djeca ponašaju I zašto je tome tako? ako ih roditrelji ne mogu kontrolirati, onda je sve jasno - u dom, pa nek ih tam preodgajaju.

VL
TM
trade_mark
16:11 07.12.2018.

profesoru puna potpora. ako ga kazne, onda nek sve ode u krasni organ. razlog? nije njegov posao da mlati učenike i ako to do svoje 60-i-neke nije radio, sigurno to nije napravio zato jer mu je to zabavno nego zato jer je morao. a morao je jer sustav ne valja i ne služi ničemu.

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
15:40 07.12.2018.

Dirneš u zdravstvo, jedan primjer izbaci more svakakvog smeča i lopovluka, dirneš prehrambenu kad se mali otrovao i umro pokazalo se da je cijelo tržište kriminalno,dirneš eto školstvo sve puno primitivizma, pogledaš u crkvu pedofil do pedofila, pogledaš u saboror retard do retarda i lopina do lopine... Da se čovjek zapita kako uopče opstanemo u ovom bolesno društvu?

VL
ZH
Zlatousti Hrvat
15:59 07.12.2018.

Theodor Roosevelt je rekao: 'Govori tiho i nosi sataru sa sobom' - za slučaj ako netko izvuče pitona. Učeniku se na taj način može učiniti i usluga jer se može ostvariti u karijeri mezzo-soprana kao operni pjevač.

VL
BS
@bserver
15:36 07.12.2018.

u sveukupnoj freak strategiji, gdje se promovira sve više kategorija "izokrenutih, uvrnutih, neprilagođenih.." pedagoške metode su prilagođene stvaranju asocijalnih nakaza koje ne poznaju okvire niti znaju granice. Profesori će nestati a nakaze ostati! To je budućnost u lijepoj našoj. Gdje vladaju "stručnjaci"!

VL
DU
Deleted user
17:12 07.12.2018.

Nisam za fizičko nasilje ali sam za pravo na obranu. Svatko se ima pravo fizički obraniti od fizičkog nasilja. Davno kad sam išao u osnovnu znali smo dobiti za uho ili šamar od učitelja...najveći problem nam je bio da roditelji to ne saznaju jer oni nisu išli uredovati u školu nego smo od njih još doma dobili duplu porciju.

VL
DU
Deleted user
17:00 07.12.2018.

Svaki dan smo svjedoci šta djeca rade,odgoj nose iz kuće ali na žalos danas svatko ima djete.Podrška profesoru,a majmune izbaciti iz škole pa nek ih roditelji paze i njeguju

VL
VL
vlatx
17:22 07.12.2018.

Na žalost, škole su nam pune ovakvih neodgojenih bisera. Ne samo srednje škole već i osnovne (za vrtić isto vrijedi). Stvar je u roditeljima, razmaze djecu a poslije ih ne mogu kontrolirati pa ih prepuste drugima da ih odgajaju i ako to ne napravi ulica onda to napravi internet. Stručne službe u školama ničemu ne služe, jer učenik u razgovoru jedan na jedan ima nagradu jer ga "našopaju" bombonima i kažu da je dijete jako dobro i naravno vrate u razred za pet minuta. U svakom razredu postoji jedan "biser" koji se skriva iza ADHD dijagnoze i takav ili sličan ne bi smio biti uopće u redovnoj nastavi. Ometa učitelja ali i ostalu djecu. Neka djeca dođu do svojeg maksimuma ali to nije dovoljno ni za prilagođeni program, ostala djeca ne mogu dobiti više znanja jer su ograničena zbog takve djece i na kraju svi ispaštaju. Nema tu nikakve socijalizacije jer djeca izdvoje iz svojeg društva takvu djecu i onda se dogodi suprotni efekt. Djeca se još više osjećaju izolirano a ne shvaćaju zašto. Imamo prazne ustanove s educiranim učiteljima i psiholozima ali ih sustavno zapostavljamo jer se dijete nekog političara ne smije izdvajati jer je drugačije pa makar i na štetu cijelog razreda. Sve u svemu ministarstvo se bavi krivim stvarima a generacije djece ispaštaju i onda se od njih očekuju da naprave bolju budućnost - dobro kažu imaju školu za život gdje manjina maltretira većinu.

VL
AA
AAAAAA
19:59 07.12.2018.

jel postoji neki sindikat koji bi trebal štititi profesore od djece idiota i njihovih roditelja još većih idiota? Ak ne postoji dajte se profesori žurno organizirajte inače vas budu ovi liberali, pederi, lezbe, anemičari i ostale ništarije razapele!

VL
DU
Deleted user
15:48 07.12.2018.

Nekibuseljenik ili rom. Možda bosanac, bošnjak, jer to ne radi hrvatska zlatna mladež. Ne, nikako. Remen iz hlača pa opleti po guzici....

VL
DU
Deleted user
17:46 07.12.2018.

E koliko je mene puta nastavnik ,,Rus" opičio po leđima zbog pružanja na satu. Kad su postojali roditelji djeca su bila mirna a učitelji šibom iz raja probleme rješavali. A jbga demonKracija sad je sve fino i idealno

VL
SM
Smrekazimska
20:50 07.12.2018.

Tu je zakazala razrednica, psiholog i ravnatelj. Sami licemjeri.Ne daju odgojne mjere, vec ih brisu. Moje postovanje profesore Dragicevic!

VL
DE
deda1234
18:47 07.12.2018.

Kadsamja glupost napravio dobio sam takvu samarcinu da msam je pamtim nakon 30 god... I samo sam molio boga da doma ne saznaju...

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
16:55 07.12.2018.

Opomene, ukori, izbacivanja s nastave, a onda i isključenje iz škole zbog neopravdanih su najbolji lijek protiv neodgojenih bandita. A ne bi škodilo ni da socijalna služba u tom slučaju posjeti roditelje. Doduše, ima tu dosta samohranih majki koje nee stignu "glavu dić" od posla, ali onda nek socijalna služba i škola naprave obvezatan "anger menagment" ilitiga "smirivanje bjesnila" kod dotičnih učenika. Ako se ima para za sve uhljebe u Hrvatskoj i sve udruge nek se nađe i za to!

VL
DI
Diplomat2
19:30 07.12.2018.

Nije ni cudno, imaju i od koga da uce, kad vide kako se preplaceni predstravnici naroda Hrvatskog ponasaju u Saborskom-kokosinjcu, velika sramota, dali oni uopce znaju da ih i Europa promatra, nikako da se nauce Europske kulture, - balkansko nasljedstvo izbija u prvi plan

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.