Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA NA PREVARANTE

Prodavala cipele preko interneta pa ostala bez nekoliko tisuća kuna

Kupovina preko interneta
Dino Stanin/PIXSELL
25.10.2022.
u 13:35

Ništa ne sumnjajući, 26-godišnjakinja je u aplikaciju koja joj je poslana, kako bi primila dogovoren novčani iznos, unijela broj bankovne kartice i CVV broj s poleđine bankovne kartice. Malo nakon toga dobila je  obavijest da joj je s računa skinuto nekoliko tisuća kuna

Prodavala je cipele, a na koncu se ne zna je li ih uspješno prodala, no zna se da je ostala bez nekoliko tisuća kuna. Tako barem kaže istarska policija kojoj se javila 26-godišnjakinja, opisavši im svoje neugodno iskustvo  koje policija sada istražuje.  Djevojka je preko internetskog oglasnika označila prodaju cipela.

Na oglas joj se preko aplikacije društvene mreže javila osoba koja je tvrdila da je zainteresirani kupac te je 26-godišnjakinji poslala aplikaciju dostavne službe pomoću koje je trebao biti uplaćen novac te dostavljen paket. Ništa ne sumnjajući, 26-godišnjakinja je u aplikaciju koja joj je poslana, kako bi primila dogovoren novčani iznos, unijela broj bankovne kartice i CVV broj s poleđine bankovne kartice. Malo nakon toga dobila je  obavijest da joj je s računa skinuto nekoliko tisuća kuna. Shvatila je da prevarena, pa je o svemu obavijestila policiju koja to istražuje.

Slučaj je okarakteriziran kao prevara, a policija je još jednom upozorila građane na samozaštitno ponašanje.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji,  PU istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke. O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192- poručili su iz policije.

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
vjeko68
21:41 26.10.2022.

Mogla je i gace skinuti ... onako usput, ako netko zatrazi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije