Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevara i krivotvorenje

Kupio automobil na tvrtku koju je već prodao, pa ga preprodao

Šibenik: Nedostatak rabljenih vozila doveo je do velikog rasta cijena istih
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
24.10.2022.
u 10:17

Kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva 5. lipnja 2019. godine sklopio je u ime tvrtke ugovor o kupoprodaji vozila s drugim trgovačkim društvom za 94.000 kuna.

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva 5. lipnja 2019. godine sklopio je u ime tvrtke ugovor o kupoprodaji vozila s drugim trgovačkim društvom za 94.000 kuna. Vozilo je preuzeo 6. lipnja iste godine, a kao sredstvo osiguranja plaćanja tvrtki od koje ga je kupio predao je bjanko zadužnicu ovjerenu kod javnog bilježnika, koju je potpisao kao jamac platac, iako je znao da će dugovanja na dan dospijeća biti nenaplativa.

Naime, u trenutku potpisivanja sporne zadužnice već je imao dogovorenu prodaju poduzeća koje je 6. lipnja, dakle na dan kad je preuzeo vozilo, pravno preneseno na drugu osobu. Vozilo je potom oglasio na oglasnim stranicama i prodao trećoj osobi za 94.000 kuna. Gotovinu je zadržao za sebe, a kupcu je izdao nevjerodostojni račun, kažu u PU varaždinskoj. 

VIDEO: Zapalio se automobil na Braču, ljudi samo prolazili: 'Sramota, vozač je bio u šoku'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije