Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki dileri

"Prodat ću i kuću samo da mi sina puste natrag u Hrvatsku"

\'paragvaj (12)\'
Zoran Marinović
24.01.2011.
u 06:50

- Zvala sam ga za vikend, ali mi se nije javio. Pa on još u želucu ima dva paketića droge i, ako to pukne, na mjestu je mrtav, kazala nam je Mirkova majka

Noćima već ne spava majka Mirka Novakovića, 20-godišnjaka koji je sa svojim godinu dana starijim prijateljem Domagojem Toblerom iz osječkog prigradskog naselja Višnjevca prije desetak dana uhićen u Paragvaju zbog krijumčarenja kokaina. Sa svojim se sinom u subotu nije čula pa ju je strah je li uopće živ.

Nisu joj prijetili

– On ima još dva paketića u sebi i, ako to pukne, na mjestu će biti mrtav. U nedjelju sam ga zvala, ali nije mi se javio pa me jako strah za njega. Bojim se da mu se nešto nije dogodilo – očajna je Mirkova majka. Učinit će, kaže, sve da joj dijete ondje ne ostane.

– Pročitala sam danas tekst u vašim novinama i vidim da odvjetnik kaže da za 50.000 eura obojica mogu biti na slobodi. To me donekle obradovalo jer vidim da ipak ima nade za njih. Sutra odmah idem u banku vidjeti mogu li podići kredit, a ako ne budem to mogla, prodat ću kuću samo da spasim svoje dijete. Znam da je grozno to što su učinili, ne opravdavam ih, bolje je da plačem samo ja nego stotine drugih majki čija su djeca mogla dobiti tu drogu, no on je moj sin i učinit ću sve da se vrati u Hrvatsku – kaže nam Mirkova majka koja nema novca ni da ode u Južnu Ameriku vidjeti svoga sina.

– Povratna karta do tamo stoji 8000 kuna, a ja novca za to nemam. Suprug, dvoje male djece i ja živimo od socijalne pomoći od 1700 kuna – dodaje. Nakon teksta u Večernjem listu postavlja si brojna pitanja. Nije joj jasno zbog čega su Mirko i Domagoj imali kartu iz Paragvaja za Ljubljanu.

– Kakva je ta naša policija kad nisu istražili za koga su oni išli po tu drogu? Zašto su se iz Paragvaja vraćali u Ljubljanu, a ne u Zagreb?! Možda je naručitelj bio Slovenac, to se hitno mora istražiti – ističe Mirkova majka.

– Išla sam u osječki zatvor razgovarati s jednim čovjekom koji ih je mogao poslati tamo ili znati nešto o tome, no nisu mi dali ni da uđem unutra. Grozno je što ja sad to moram istraživati i pokušati saznati kako su uopće otišli u Paragvaj, a naša policija ništa ne radi. Pa neka razgovaraju s tim čovjekom, on sigurno zna nešto o tome – zaključuje. Kaže da joj još nitko nije prijetio kako su to za Večernji list izjavili Mirko i Domagoj.

– Ne bojim se više ničega i ništa mi nije bitno. Želim samo da moj Mirko dođe u Hrvatsku da ga mogu vidjeti i čuti se s njim normalno – kaže 20-godišnjakova majka. Boli je, dodaje, što se nitko iz hrvatskog veleposlanstva nije javio niti bio kod njih.

– Svaki put kada se čujemo kažem mu neka prizna tko ih je poslao i za koga su nosili tu drogu. Ako se to dogodi i on sve ispriča, onda očekujem od naše države da moja obitelj ovdje sigurno živi i da se ne moramo bojati hoće li nam netko nešto napraviti – ističe.

Drag i dobar dečko

Inače, po Višnjevcu se priča da su Mirko i Domagoj dobili oko 10.000 eura za krijumčarenje kokaina, no njihovi bliski prijatelji u to ne vjeruju.

– To su sam priče i stvarno mislim da to nije istina. U biti, njih dvojica najbolje znaju sve. To što su učinili nije u redu, ali treba ih pustiti u Hrvatsku jer tko zna što im se ondje može dogoditi. Mirko je inače jako drag i dobar dečko, super smo prijatelji i kad sam čula što se dogodilo, ostala sam zaprepaštena. Nikada se nije drogirao, a kamoli preprodavao drogu – rekla nam je jedna od Mirkovih boljih prijateljica.

Komentara 52

BO
bosanaco
12:25 24.01.2011.

lova lova lova tralalala lova lova lova, sex drogs rockn roll lova lova lova, kolko vidim zdravi mladi i već glume kamile, a kramp i lopata im se ne dopadaju ???

OB
-obrisani-
22:36 24.01.2011.

iskreno mi je jedino zao te majke

DA
damocles
16:07 24.01.2011.

imaju srece da su ih u paragvaju uhvatili jer da je to bilo naprimjer u iranu ode glava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije