Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tretmanu i nasilnici

Prodajom svijeća žele spriječiti nasilje u obitelji

nasilje u obitelji, tuče ženu
Ilustracija: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
07.03.2016.
u 15:18

- Nažalost, traženje pomoći u našem je društvu još uvijek popriličan tabu - kažu u savjetovalištima.

"Jedna svijeća za svjetlo u obitelji" naziv je projekta kojeg desetu godinu zaredom provode Bračno i obiteljsko savjetovalište i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu.

Ciljevi su promocija rada savjetovališta te razvijanje svijesti o kulturi savjetovanja i potrebi traženja pomoći u bračnim i obiteljskim poteškoćama.

- Nažalost, traženje pomoći u našem je društvu još uvijek popriličan tabu - kažu u savjetovalištima.

Akcija će se provoditi prodajom svijeća po župama, a prihod će se utrošiti na projekte direktne psihološke pomoći žrtvama nasilja i ljudima u potrebi. Jedan od projekata je i psihosocijalni tretman nasilnika, koji se provodi u suradnji s brodskim Prekršajnim sudom i Ministarstvom pravosuđa. Cilj ovog tretmana je sprječavanje i zaustavljanje nasilničkog ponašanja u obitelji te prihvaćanje odgovornosti za nasilništvo.

>> Majka 13-godišnje djevojčice: 'Kći se počela rezati po rukama, pronašla sam i oproštajno pismo' 

>> Susjedi su prije reagirali na buku, a danas na hice

Komentara 1

DE
demokršćanin
22:42 07.03.2016.

Neće prodaja svijeća doprinijeti smanjenju nasilja.Sve bi trebao riješiti rigorozniji zakon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije