Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTOGLAV IZNOS

Prodaje se luksuzni dvorac iz 'Kuma III': Ima 22 spavaće sobe i 8 kupaonica, a trebao je biti muzej

Foto: Sotheby's International Realty
1/4
28.04.2023.
u 10:57

U kući su mnoge sobe ukrašene namještajem starinskog izgleda, kitnjastim lusterima i umjetninama. U sjevernom tornju dvorca nalazi se kapelica visokih stropova ukrašena freskama talijanskog slikara Giuseppea Sciutija

Dvorac na Siciliji koji je bio mjesto radnje poznatog filma „Kum III“ prodaje se za cijenu od 6,6 milijuna dolara. Dvorac iz 19. stoljeća, površine 43.000 četvornih metara, ima 22 spavaće sobe, osam kupaonica,  kapelicu, vinski podrum i privatni park na 2,5 hektara, a prodaju vodi Sotheby's International Realty.

Imanje u gradu Acireale na obali Sicilije izvorno je izgrađeno da bude muzej, a kasnije je korišteno za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji "Kum III". Prema talijanskom Sotheby'su, u scenama u ovom filmu prikazano je stubište i nekoliko soba na prvom katu. Imanje je izvorno sagradio 1880. godine talijanski barun Agostino Pennisi za smještaj svoje umjetničke zbirke, rekao je agent za Italiju Sotheby's International Realtyja za Insider. Umjesto toga, njegova je obitelj tamo živjela pet generacija.

Povijest kuće seže i izvan Hollywooda. Tijekom Drugog svjetskog rata dvorac je njemačka vojska koristila kao logističku bazu, a kasnije su ga saveznici pretvorili u poljsku bolnicu. Nakon rata obitelj se vratila u dvorac i ponajprije ga je koristila tijekom jesenske sezone berbe grožđa, navodi talijanski Sotheby.

Sada je posjed koji se prodaje u vlasništvu jednog od barunovih potomaka koji trenutačno tamo živi. U cijeloj kući mnoge sobe ukrašene su namještajem starinskog izgleda, kitnjastim lusterima i umjetninama. U sjevernom tornju dvorca nalazi se kapelica visokih stropova ukrašena freskama talijanskog slikara Giuseppea Sciutija. Prema e-poruci koju je talijanski Sotheby's poslao Insideru, obitelj Pennisi koristila je kapelicu za slavlje Božića i nedjeljnih misa. Od 1970-ih kapela i park koriste se i za privatna vjenčanja i ceremonije.

>> VIDEO Let 3 krenuo je zlatnim traktorom put Liverpoola, vrijeme je za show!


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije