Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šaljivi oglas

Prodaje 'prvoklasne' Higgsove bozone. Cijena prava sitnica!

cern
Njuškalo
16.07.2012.
u 13:38

U utorak će se u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održati konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen hrvatski doprinos lovu na Higgsov bozon

Prodajem Higgsove bozone. Švicarska kvaliteta, I. klasa, ostalo još 150 komada, navodi se u oglasu objavljenom na Njuškalu samo dva dana nakon što je otkriven Higgsov bozon – tzv. Božja čestica. Prodavač s područja Vukovarsko-srijemske županije u oglasu ističe da je cijena 7689 kuna. 

Inače, u utorak će se u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održati konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen hrvatski doprinos lovu na Higgsov bozon, najvećem znanstvenom uspjehu u posljednjih nekoliko desetljeća.

 O sudjelovanju hrvatskih znanstvenika u CERN-ovu timu te značaju tog uspjeha za hrvatsku znanost govorit će Ivica Puljak, profesor na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i voditelj splitske grupe istraživača u CERN-u, Vuko Brigljević s Instituta "Ruđer Bošković", voditelj skupine zagrebačkih istraživača, te Mirko Planinić, profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Konferenciji za novinare nazočit će i ministar Željko Jovanović te pomoćnik za znanost Saša Zelenika.

Komentara 3

BI
BE, INVENT, DO IT
15:11 16.07.2012.

ma dajte molim vas pa mi Hrvati smo odavna otkrili bozon...sa "našim" političarima mi smo čak i dokazali obje čestice...kodnog naziva HDZ I SDP

OB
-obrisani-
12:37 17.07.2012.

Čim su neke mućke u pitanju, tu mora bit i rvacka...

UK
Ugo Kajvez
09:18 18.07.2012.

Uahahaha .................. genijalac, .......... 5 za maštu !! .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije