Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD U SAMOBORU

Pročelnik za gradnju sam sebi ruši kuću: 'Priznajem, pogriješio sam'

Ilustracija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
31.07.2019.
u 18:55

Nezavisna gradska vijećnica Irena Franceković upozorila je da je niz gradskih službenika kupio stanove u zgradi.

Priznajem, pogriješio sam - rekao je pročelnik za planiranje i građenje gradske uprave Samobora Mladen Ogrinc (63) koji je kupio zemljište i na njemu bespravno sagradio zgradu sa šest stanova, umjesto obiteljsku kuću. Ogrinc je poručio da će sam rušiti, a dao je i ostavku. Međutim, prijete mu i kaznena prijava, kao i građevinska inspekcija.

Grad Samobor je dakle o svome trošku u Malu Rakovicu doveo komunalnu infrastrukturu i ceste do zemljišta, a zatim zemlju podijelio na 35 parcela površine od 450 do 650 četvornih metara i namijenio za obiteljske kuće, piše 24sata. Pročelnik je nakon toga kupio zemljište, a njegov ured mu je odobrio gradnju objekta. Međutim, umjesto kuće, na parceli je 'niknula' zgrada sa šest stanova.

Nezavisna gradska vijećnica Irena Franceković upozorila je da je niz gradskih službenika kupio stanove u zgradi. Iz gradske uprave tada nisu htjeli komentirati slučaj.

U utorak je započelo rušenje posljednje etaže Ogrinčeve zgrade i to na njegovu inicijativu. Nekadašnji pročelnik je rekao kako je pogriješio jer je 'objekt 1,5 metara viši nego što dopušta urbanistički plan'. Kaže i da je pogriješio ' kad je mislio da može razdvojiti svoju građevnu česticu na dvije i dobiti toliku izgrađenost'.

- Ja sam barem svoju pogrešku priznao. Podnio sam i ostavku iz moralnih razloga na pročelničko mjesto. Volio bih kad bi i političari davali tako ostavke kad pogriješe - rekao je Ogrinc i dodao kako je za sve zapravo kriv projektant koji je nacrtao više etaže, a on to nije na vrijeme kontrolirao.

 

 

Komentara 8

Avatar Dumen
Dumen
01:24 01.08.2019.

lako je rušiti kad je izgrađeno tuđim novcem

I1
ing-12345
23:15 31.07.2019.

Kriv je projektant? Koja laž. !!! Projektant radi prema projektnom zadatku dobivenom od investitora . A zatim taj projekt ide u općinski odjel za graditeljstvo koji , ako je projekt u skladu sa urbanističkim i drugim uvjetima, izdaje građevinsku dozvolu.. No ovaj uhljeb nije ni tražio građevinsku dozvolu a pročelnik je za gradnju grada Samobora u kojem je gradonačelnik osuđeni kradljivac auto radija . Pa što se je drugo moglo i očekivati od takve ekipe. E moj hrvatski narode kako biraš na izborima tako ti poslije i ide u životu.

DU
Deleted user
21:30 31.07.2019.

Baš me zanima hoće li se i u ovoj priči stvar proširiti i na koncu prozvati aferom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije