Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udaren po džepu

Prnjatov bankar mora platiti 16.000 kn troškova zbog odgode rasprave

Branko Josipović
Sergej Drechsler/NoviList/Pixsell
15.11.2010.
u 18:30

Rehabilitacija u Rogaškoj Slatini nije opravdan razlog za izostanak. Josipović je mogao na terapiju ići ambulantno bilo gdje

Premda više nije u bolnici, Puljanin Branko Josipović, nekadašnji bankar optužen za pranje dva milijuna kuna narkobosa Stjepana Prnjata, nije se danas pojavio u sudnici riječkoga Županijskog suda, pa je suđenje Prnjatovoj skupini krijumčara droge u kojoj je Puljanin devetooptuženi ponovno odgođeno.

Josipović je na rehabilitaciji u Rogaškoj Slatini i sutkinja Ika Šarić ga je, nakon što su vještaci ustvrdili da je raspravno sposoban i da je terapiju mogao obaviti ambulantno bilo gdje u Hrvatskoj, udarila po džepu. Dužan je podmiriti troškove odgode rasprave u iznosu od pet tisuća kuna, troškove dolaska i dovođenja svjedoka, slanja telegrama i pristupa svih branitelja, što doseže iznos od 16 tisuća kuna.

Uz to, jer dva puta nije pristupio raspravi, a ne može ga se prinudno dovesti na raspravu jer je u Sloveniji, sutkinja Šarić od izvanraspravnog vijeća traži da za Josipovića odredi pritvor, a njegova obrana, pak, zatražila je izdvajanje postupka protiv njega. Treći pokušaj početka suđenja određen je za 20. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije