Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nahvalio bivšeg predsjednika

Putin iznenadio: Priznajem, Amerika je jedina supersila, ali...

Vladimir Putin
Foto: Reuters
1/2
19.06.2016.
u 14:45

Rusija se ne namjerava miješati u poslove drugih zemalja i Kremlju je svejedno s kojim će svjetskim vođom kontaktirati, kaže ruski predsjednik

Ruski predsjednik Vladimir Putin opet je iznenadio svoje kritičare. Ovaj je put, komentirajući nadolazeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama uspio bez imalo ironije u glasu reći kako prihvaća činjenicu da su Amerikanci jedina supersila na svijetu

- Amerika je velika sila. Danas vjerojatno jedina supersila. Mi to prihvaćamo - rekao je ruski predsjednik na međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt-Peterburgu, zaključivši da Rusija "želi i spremna je surađivati sa Sjedinjenim Državama"

Aludirajući na američko-europske sankcije Rusiji zbog vojne intervencije u Ukrajini, Putin je nastavio: 

- Svijet treba snažne nacije poput Amerike. Ali ih ne trebamo da nam se stalno miješaju u naše poslove, da nas podučavaju kako ćemo živjeti, ne dopuštajući Europi da gradi odnose s nama. 

Upitan o republikanskom kandidatu za američkog predsjednika, Putin je Donalda Trumpa opisao kao "flambojantnog", "živopisnog" čovjeka. No, unatoč svemu, Putin nema problema s takvim čovjekom na čelu jedine svjetske supersile jer, kaže, "gospodin Trump tvrdi da je spreman potpuno obnoviti rusko-američke odnose". 

- Ima li u tome ičeg lošeg. Pa to svi pozdravljamo, zar ne? - rekao je Putin u Sankt-Petrburgu. 

Puski je predsjednik istoga dana biranim riječima spominjao i Trumpovu najvjerojatniju demokratsku protukandidatkinju Hillary Clinton, rekavši kako nije puno kontaktirao s njom dok je bila državna tajnica. Zato je ishvalio njenog supruga, predsjednika Billa Clintona, s kojim je, rekao je, imao vrlo lijep odnos. 

- Mogu čak reći da sam mu zahvalan što mi je pomogao u vrijeme kad sam ulazio u svjetsku politiku. Pokazivao mi je znakove pažnje, poštovao je i mene osobno i Rusiju

Putin je nadalje inzistirao na tome da se Rusija ne namjerava miješati u poslove drugih zemalja te da će Kremlju biti svejedno s kojim će svjetskim vođom kontaktirati. 

- Moramo povratiti povjerenje u rusko-europske odnose i obnoviti našu suradnju - zaključio je Putin. 

>> Putin: Mi smo žrtve nepravde

Komentara 74

AN
anticenzura
16:14 19.06.2016.

Amerikanci nisu supersila nego super-siledzije i zato nikada ne mogu biti sila. Amerikanci tuku, pljackaju i kradu manje i slabije od sebe, a to rade huligani, nistarije, drumski razbojnici, a ne svjetska sila. Svjetska sila mora biti za primjer citavome svijetu, a ne problem citavome svijetu. Neka digne ruku tko simpatizira njihovu nakaradnu ratnohuskacku politiku sto sire po globusu? Pa sam boodaletine i divljaci slicni njima. Pametnom covjeku je citanka najjace oruzje, a budaletini brdo misica. Meni su Ameri strasno zatucana nacija, jedna od najnazadnijih na planeti. Pa prosjecan Amerikanac je strasno zatucan u odnosu na Europljana, Oni uopce ne pricaju strane jezike, ocekuju od tebe da ti govoris engleski, ne pada im na pamet da nauce koji strani jezik. I takvi su u svemu. Samo koloniziraju tudje drzave i od toga zive. Ratuju sa citavim svijetom. Divim se ljudima koji se dive Amerima, ja pokusavam na sve moguce nacine da im nadjem neku vrlinu, a nisam ni zavrsila misao, oni vec zapoceli drugi rat!!! :) Tuga, cemer i jad.

DU
Deleted user
15:13 19.06.2016.

Super sila koja ne može pobijediti već više od desetka godina par Talibana u Afganistanu sa prastarim puškama, već par godina se bore protiv IS-a u Siriji. Ali kada je trebalo uništiti Libiju i Irak za to im je trebalo par mjeseci sada se tamo kote teroristi od uređenih država nastao je kaos zahvaljujući Americi. Dok nam takozvani slobodni novinari opet šire ratnu propagandu kao što su je širili za vrijeme komunizma.

DU
Deleted user
18:12 19.06.2016.

Možda SAD jest jedina velesila, ali samo Rusija ima državnika kakav je Putin koji je u samo petnaestak godina uspio uvesti red i preporoditi Rusiju nakon razdoblja anarhije i sveopće propasti u vrijeme Jeljcinove vladavine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije