Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Beču

Prizemljili zrakoplov pa putnike natjerali da nadoplate za gorivo

gužva
AFP Photo
16.11.2011.
u 16:28

U Beču je "zapelo" 600 putnika na putu iz Indije u V. Britaniju. Austrijska tvrtka u financijskim je problemima.

Šest stotina putnika na četiri charter leta iz indijskog grada Amritsara na pola puta do britanskog Birminghama prizemljeno je kako bi, vjerovali ili ne, nadoplatili za gorivo!

Avioni tvrtke Comtel Air prizemljeni su u Beču, a putnicima su, piše Daily Mail, postavili ultimatum. Rečeno im je da plate ukupno 20 tisuća funti (oko 180.000 kuna) ili avion neće poletjeti. Comtel navodno nije imao dovoljno novca za gorivo, a u financijske nevolje upao je izbjegavajući uplatiti porez i aviopristojbe.

Putnike su ispratili do bankomata nakon čega su neki platili i do 130 dodatnih funti (oko 1200 kn) kako bi ih poveli kući.

Iako je ceh po svakom putniku bio oko 33 funte (300 kn), neki su odbili dati svoj prilog, a drugi su morali posuditi novac. Cijela drama odvijala se proteklog vikenda. Jedan je zrakoplov sletio sinoć i odmah po izlasku iz aviona putnici su ljutito nasrnuli na članove posade.

Još jedan avion ostao je zarobljen u Beču i zasad nije poznato kada će mu biti "odobreno" polijetanje.

Na aerodromu u Engleskoj kazali su da nemaju informacija da je austrijska aviokompanija propala te da nastavljaju surađivati s njima. Iz prozvane tvrtke nisu se oglasili komentarom.

Komentara 5

SP
spartak
17:37 16.11.2011.

Kao što revolucije jedu svoju djecu, tako i neoliberalni kapitalizam jede svoju. Mnoge će još tvrtke propasti, tisuće , milijuni njih, i svew će se koncentrirati u nekolko velikih megakompanija: za promet, za energiju, za stanovanje, za hranu. Kao što je to već davno opsiano u nekim knjigama.

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
18:14 16.11.2011.

zato sve treba odj... , kupi kravicu, konja, plug, drva, lagano, lagano....

OB
-obrisani-
00:18 17.11.2011.

hahaha... bečka škola... kulturni i civilizirani zapad na prve znake krize počinje pokazivati svoje pravo lice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije