Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna obavijest

Privredna banka upozorava korisnike: 'Imali smo nekoliko ovakvih slučajeva, obavezno obrišite poruke!'

Zagreb: Građani čekaju u redu za ulazak u banku na preporučenom razmaku
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
29.11.2022.
u 16:59

Privredna banka napominje i da klijenti ''ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke

Privredna banka Zagreb poslala je važnu obavijest svojim korisnicima, i to konkretno vezano uz lažne e-mail poruke banke.

Kako su napisali na svom Facebook profilu, imali su nekoliko slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju ''kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d.''.

''Lažne poruke dolaze od pošiljatelja „Privredna banka Zagreb support@hrvatska-services.com>", za subject/predmet/naziv imaju: „Važna obavijest: Vaša PBZ Business sesija je potekla“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite'', navode.

Osim toga, Privredna banka napominje da klijenti ''ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova''.

>> VIDEO Objavljeni detalji požara u centru Zagreba: Policija otkrila koga dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom

 

Komentara 1

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
21:31 29.11.2022.

Vjerojatno je poslovna tajna, ali bi bilo zanimljivo znati da li je godišnje veći iznos internetskih prijevara ili pokradeni novac iz banaka i bankomata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije