Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ID-SPOOFING

Novi zakon u Njemačkoj od 1. prosinca: Utjecat će na sve i smanjiti mogućnost prevara

Advent u Nurnbergu
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
28.11.2022.
u 09:40

Izuzetak od novog zakona su osobe koje privremeno borave u inozemstvu

Prvog prosinca u Njemačkoj će na snagu stupiti novi Zakon o elektroničkim komunikacijama kojim se želi učinkovitije zaštitili ljude od telefonskih prijevara.

Prema novom zakonu, pozivni brojevi iz inozemstva ne smiju prikazivati domaći broj. Do sada, prevaranti su manipulirali postojećim brojevima, ili su nedodijeljene nizove koristili za prikrivanje identiteta, navodi Fenix magazin.

Ova vrsta prijevare naziva se "ID-Spoofing" i vrlo je koristan alat za ovu vrstu lopova. Naime, na telefonu žrtve tako može biti prikazan broj koji se razlikuje od broja uređaja s kojeg je poziv obavljen. Uvođenjem novog zakona, operateri će moći otkazati pozive određenih brojeva, čime će potrošače zaštititi od rizika da nesvjesno postanu žrtve.

Izuzetak od novog zakona su osobe koje privremeno borave u inozemstvu. Oni će njemačke mreže s domaćim telefonskim brojem moći odabrati bez problema.

VIDEO: Pravilo od pet sekundi za hranu: Istina ili mit?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije